Українські прикордонники вдосконалювали знання щодо протидії розповсюдженню ядерної зброї

НАЗАД
14 грудня 2021 08:23

Другий регіональний міжнародний навчальний тренінг з навчання інструкторів відбувся в період з 6 по 10 грудня у Тбілісі (Грузія).

Захід проходив у рамках реалізації спільної ініціативи «Контакт – Чорне море» за керівництва Міжнародного інституту досліджень злочинності та правосуддя Організації Об’єднаних Націй UNICRI (United Nations Interregional Crime and Justice Research Institute).

У навчальному тренінгу взяли участь близько 30 представників органів державної безпеки та правоохоронних відомств України, Молдови та Грузії, у тому числі співробітники Держприкордонслужби України.

Метою тренінгу було вдосконалення її учасниками знань, отриманих під час попередніх навчань в жовтні 2021 року. Розглядались питання розробки, організації та підготовки до проведення національних навчальних тренінгів у 2022 році з питань протидії незаконному розповсюдженню радіоактивних та ядерних матеріалів у регіоні Чорного моря.

Основна увага навчання акцентувалась на питаннях складання навчальних програм, що мають підвищити рівень підготовки персоналу різних структур та організацій й забезпечать дотримання й якісне виконання Україною, Грузією і Молдовою міжнародних зобов’язань з питань зміцнення режиму нерозповсюдження ядерної зброї.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси