Українські прикордонники разом з представниками країн Центральної Азії провели тренінг із протидії незаконному обігу наркотиків

НАЗАД
29 серпня 2018 11:56

На базі Кінологічного навчального центру Державної прикордонної служби України завершилися навчання в рамках спільного проекту НАТО та Бюро ООН з протидії наркотикам і злочинності (UNODC).

Навчальний захід проводився з метою вдосконалення знань, умінь та навиків у використанні службових собак з протидії незаконному обігу наркотичних речовин.

Тренінг тривав понад тиждень на Львівщині. В ньому окрім українських прикордонників взяли участь представники міністерства внутрішніх справ та митних служб країн Центральної Азії.  

Зокрема представники Казахстану, Киргизстану та Узбекистану у Кінологічному навчальному центрі Державної прикордонної служби України ознайомилися із підготовкою кінологів та службових собак і вдосконалювали уміння у використанні службових собак з протидії незаконному обігу наркотичних речовин.

Крім того, іноземна делегація мала можливість наочно побачити утримання, догляд, дресирування та використання службових собак у пунктах пропуску на державному кордоні - на базі відділу прикордонної служби «Рава-Руська»,  «Львів-аеропорт» та «Мостиська - залізнична станція».

Також під час тренінгу іноземці змогли перейняти досвід українських прикордонників із застосування спеціальних собак малих порід для вільного пошуку наркотичних речовин у залах очікування аеропорту та залізничної станції.

Варто додати, що проведення такого тренінгу відбувається вже вдруге.  Під час навчань можна було обмінятися досвідом та дізнатися про нові методи та вміння із запобігання розповсюдженню наркотичних речовин.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси