Українські прикордонники проходять військовий вишкіл на Туманному Альбіоні

НАЗАД
25 серпня 2023 15:31

Після інтенсивних навчань у Великій Британії на Батьківщину повернулася одна з груп українських прикордонників.

Місяць посилених вишколів та студіювань військової науки бійці Держприкордонслужби відбули гідно, досягнувши блискучих результатів. Іноземні інструктори дивувалися наполегливості та завзяттю, з  якими наші воїни освоювали необхідні на війні знання та вміння.

«Ми бачимо, як ви безперестанку щодня працюєте, аби бути максимально готовими до бою і вибити ворога зі своєї землі», – відмітив один з керівників занять.

Програму підготовки, зазначив інструктор, розробили спеціально для таких бійців, які мають відносно невеликий бойовий досвід, а інколи – і без нього. Базувалися на основі виучки солдатів Сполученого Королівства. Навчання проходили у польових умовах, максимально наближених до тих, в яких українці воюватимуть, повернувшись додому. Поводження зі зброєю, надання першої медичної допомоги – у тому числі на полі бою, бій в обороні та у полі, патрулювання, правила та закони війни. Особливої уваги приділили військовій тактиці в умовах міста та зачистці міських будівель, бо звільнення міст – це вкрай важливі місії з визволення української території від російських загарбників. Звісно, усього, з чим військові зіткнуться в бою, передбачити неможливо. Але здобуті знання і навички стануть надійним підґрунтям їхньої боротьби.  

Деякі прикордонники, залучені до тренувань, уже мали певний бойовий досвід, деякі, не служили навіть строкової. Але після навчань на Туманному Альбіоні вони стали злагодженим підрозділом. Усі працюють на результат, розуміючи, що і від них залежить, як швидко з України буде вибито ворога.

«Я не хочу, щоб у моє місто зайшли росіяни, – каже хмельничанин Юрій. – Я готовий знищувати ворога до останнього. Бо хто тоді це зробить?»

Юрій у цивільному житті – завскладу готової продукції. Ніколи й не думав про те, що доведеться взяти до рук зброю. Але сьогодні він почувається впевнено і рішуче. Чи боїться? «Трохи є, – зізнається із посмішкою. – Кожен боїться смерті. А шансів зустріти її на полі бою дещо більше, аніж на складі, чи не так? Однак ми тепер, завдяки британським інструкторам, підготовлені й знаємо, що на нас чекає. Тож, думаю, дамо трохи прикурити загарбникові! Я вірю в перемогу України!»

Українці справді сильна нація, готова іти до останнього заради безпеки рідних та миру на власній землі. Це ми знаємо з історії. Це ми спостерігаємо нині. І дякуємо Збройним Силам Корони за підтримку і навчання. У нашій перемозі буде частина і їхньої допомоги.

Державна прикордонна служба України реформується та переозброюється за стандартами ЄС та НАТО. Підготовка бійців Держприкордонслужби триває постійно, в тому числі у Великобританії. Через деякий час з полігонів повернуться нові групи, навчені та вмотивовані, готові знищувати ворога. Адже ми з когорти незламних духом героїв! Слава Україні! Смерть ворогам!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси