Українські прикордонники обговорили результати співпраці з польськими колегами

НАЗАД
03 жовтня 2023 09:30

Днями у м. Сусець відбулася зустріч начальників Волинського, Львівського та Чопського прикордонних загонів з керівниками Надбужанського і Бещадського відділів Прикордонної Варти Республіки Польща.

Сторони оцінили основні результати співпраці за перше півріччя цього року. Прикордонні уповноважені України та Польщі зазначили, що завдяки спільним зусиллям забезпечено ефективне здійснення прикордонного контролю в пунктах пропуску та належну охорону українсько-польської ділянки кордону. Також прикордонники відмітили високу результативність протидії злочинній діяльності на спільній межі та констатували, що виконання службових завдань, попри війну в Україні, характеризується повним професіоналізмом обох прикордонних служб.

Під час робочої поїздки українські прикордонники також взяли участь в тренінгу, організованому представниками Міжнародної організації з міграції спільно з Прикордонною вартою. В ході тренінгу розглянули питання оцінки спільних дій та аналізу наявних рішень у сфері протидії нелегальній міграції, торгівлі людьми. Учасники обмінялися досвідом та обговорили перспективи подальшої співпраці в боротьбі з цими явищами.

Крім цього, представники української делегації долучилися до урочистостей з нагоди 84-ї річниці бою під Витичним – останнім зіткненням регулярної польської армії з радянською. Разом з іншими учасниками заходу прикордонники вшанували полеглих та поклали квіти до могил загиблих воїнів.

Прикордонники України та Польщі домовилися про подальшу співпрацю та всебічну взаємодію під час виконання завдань з охорони спільної ділянки кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси