Українські прикордонники обговорили перспективи співробітництва з норвезькими дипломатами

НАЗАД
21 липня 2023 14:54

Днями відбулася робоча зустріч керівництва Державної прикордонної служби України та Посольства Королівства Норвегія в Україні.

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко та Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегія в Україні Хелене Санд Андресен обговорили перспективи двостороннього співробітництва у сфері прикордонної безпеки.

Делегацію норвезької амбасади ознайомили із функціями та завданнями Держприкордонслужби, її роллю та місцем в секторі безпеки та оборони країни. Сторони також окреслили напрямки подальшої співпраці в умовах стримування Україною неспровокованої повномасштабної російської агресії.

Хелен Санд Андерсен підкреслила важливість співробітництва з Держприкордонслужбою та зауважила, що Уряд Королівства Норвегії ухвалив рішення щодо надання протягом п’яти років Україні військової, гуманітарної та цивільної допомоги на загальну суму близько 7 мільярдів євро.

Зазначимо, що Державна прикордонна служба України співпрацює, зокрема, з Державною службою радіаційного захисту та ядерної безпеки Норвегії з 2015 року і має успішний досвід реалізації спільних проєктів у сфері радіаційної та ядерної безпеки. За цей період було вдало реалізовано 3 проєкти міжнародної технічної допомоги на загальну суму понад 36 млн грн.

Прикордонники подякували представникам Норвегії за підтримку та допомогу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси