Українські офіцери-прикордонники та інструктори з країн НАТО обмінялися досвідом бойової підготовки

НАЗАД
19 вересня 2022 13:05

Днями пройшли організаційно-методичні збори із заступниками начальників штабів прикордонних загонів з бойової та спеціальної підготовки.

Учасники зборів обмінювалися передовим досвідом та відпрацьовували різні елементи бойової підготовки. Серед іншого вивчався досвід, отриманий прикордонниками під час бойових дій у північних, східних та південних регіонах України. Учасники ділилися знаннями щодо участі у заходах з визволення українських територій, відновлення контролю за кордоном на деокупованих ділянках кордону з росією, посилення заходів контролю та взаємодії із іншими складовими Сил оборони України на кордоні з білоруссю та на придністровському сегменті українсько-молдовського кордону.

Крім того, під час зборів у рамках реалізації досягнутих домовленостей з неурядовою організацією «Cluster SOS Ukraine» Королівства Іспанія, українські прикордонники обмінювалися досвідом з інструкторами Агенції глобальної служби безпеки «A-GLOSS». Зокрема, спільно з інструкторами з країн НАТО відпрацьовувалися елементи ведення бойових дій в населених пунктах, зачистки будівель, перевірки та затримання транспортних засобів. 

Також під час зборів учасники ділилися досвідом застосування найновіших і найсучасніших методів комплексних процедур безпеки та захисту, ефективного використання засобів індивідуального захисту, спеціальних засобів тощо.

Такі збори дозволять прикордонникам більш ефективно давати відсіч загарбникам, краще захистити і зберегти особовий склад у бойових діях, охороні та обороні державного кордону з країною-агресором та на інших загрозливих ділянках.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси