Україна та Польща: зміцнюємо добросусідські відносини, які допомагають рятувати та захищати людські життя

НАЗАД
03 березня 2023 10:04

У Львові відбулася зустріч міністрів внутрішніх справ України та Польщі, на якій піднімалося чимало питань, пов’язаних з кордоном та прикордонниками.

Вся зустріч була пронизана темою порятунку та захисту життів. Зокрема, очільник українського МВС подякував польським колегам за допомогу мільйонам українців, які проїздили транзитом польською територією, або до сьогодні ще залишаються в Польщі, оскільки знайшли там свій прихисток. Також Ігор Клименко висловив вдячність керівництву та народу Польщі за величезну комплексну допомогу нашій державі у боротьбі з потужним агресором.

«Знаємо, що ви маєте дуже складну ситуацію, але ми приїхали для того, щоби сказати: «Ми – з вами!» – зазначив міністр внутрішніх справ та адміністрації Республіки Польща Маріуш Камінський. Він запевнив, що Польща продовжить дбати про те, щоби необхідне устаткування й обладнання, зокрема українським поліцейським, рятувальникам та прикордонникам продовжувало надходити відповідно до потреб Києва. Додатково він зазначив, що медичні установи його відомства готові приймати у себе поранених українських військовиків та поліцейських, аби їх лікувати.

До речі, під час спільних заходів відбулося вручення медалей «За врятовані життя» двом медикам-прикордонникам - Володимиру Вудмасці та Володимиру Скульському, які самовіддано рятували життя побратимів у зоні бойових дій.

Прикордонна тематика стосувалася і формування «Гвардії наступу». Серед пріоритетів, в яких система МВС України очікує партнерської допомоги, Ігор Клименко назвав передусім оснащення озброєнням, мобільними шпиталями й іншими заходами підтримки процесу створення восьми добровольчих бригад, одна з яких «Сталевий кордон».

Також сторони обговорили питання співпраці між окремими відомствами, які входять до структури системи МВС. Зокрема голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко підкреслив необхідність подальшої посиленої роботи з укріплення державних кордонів наших країн.

Наприкінці заходу Маріушу Камінському вручили сувенірний подарунок у вигляді Тризуба, встановленого на основу, за яку слугують розвалини російського крейсера. Того самого крейсера «москва», який став сумнозвісним на весь світ, після того, як прикордонник зі Зміїного вказав йому правильний напрямок.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси