«Україна – це ми. І наш обов'язок захистити свою країну», - прикордонниця на псевдо Фенікс

НАЗАД
04 червня 2024 13:30

Медична сестра та фельдшер за фахом, з позивним Фенікс, проходить вже 15 рік службу в 7 прикордонному Карпатському загоні.

Жінці 55 років і в розмові вона зізнається, що ні на хвилину не шкодує про свій вибір.

З дитинства жінка мріяла стати військовою. Коли ж закінчила цивільний навчальний заклад – подала документи для проходження служби в прикордонному відомстві.

З початком повномасштабного вторгнення Фенікс просила керівників додати її у списки, щоб поїхати на передній форпост. Після кількох відмов жінка все ж досягла своєї мети. Так у складі одного із зведених загонів медикиня вирушила на Лиманський напрямок.

«Я вважаю, що кожен може бути корисний. Тим паче я – медик, я маю певний досвід», - каже Фенікс.

Найбільше чого боялася медикиня – не обстріли, а встигнути довезти до стабпункту поранених.

До слова, за її прикладом, не вагаючись, з початком широкомасштабного вторгнення до війська пішов і її 30-річний син, а також і зять.

«Крім медичної допомоги, я старалася підтримувати хлопців психологічно, адже розуміла, що їм важко. Поранення на жаль були різними», - згадую прикордонниця.

Так жінка підтримувала зв'язок з бійцями аж до їхньої реабілітації. Завжди цікавилась, як їх справи і яка потрібна допомога.

Нещодавно медикиня повернулася з Великої Британії, де проходила навчання та поповнювала свій медичний доробок новими сертифікатами бойового медика та інструктора.

«Зранку я завжди пишу собі план на день. Він повинен бути виконаний беззаперечно. Якщо Бог допоміг мені свого часу пройти відбір у ряди прикордонників, то я повинна не лише мріяти про Перемогу, але й активно її наближати», - підсумовує прикордонниця.

Наближайте Перемогу разом з нами в лавах прикордонників.

Щоб долучитися до команди професіоналів 7 Карпатського прикордонного загону, телефонуйте за номерами: +38 067 292 51 19, +38 095 617 34 78, +38 032 239 00 68, заповнюйте анкету: https://anketa-lviv.dpsu.gov.ua або звертайся за адресою: м. Львів, вул. Личаківська 74.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси