Участь персоналу академії у міських заходах з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

НАЗАД
09 травня 2018 12:42

Персонал прикордонного закладу, прийняв участь в міських заходах покладання вінків та квітів на військовому кладовищі, до Вічного вогню та Меморіалу Слави.

Сьогодні, 9 травня, з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні,  ректор Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького Олег Шинкарук та персонал закладу, прийняли участь в міських заходах покладання вінків та квітів на військовому кладовищі, до Вічного вогню та Меморіалу Слави.

Віддати заслужену данину поваги й шани усім тим, хто на фронті і в тилу ворога героїчно, безстрашно і самовіддано боровся проти нацистських окупантів, тим, хто пережив трагічні й славні часи і жахливі страждання, здійснив бойові й трудові подвиги, прийшли керівники області та міста, офіцери і курсанти академії, керівники силових структур Хмельниччини, духовенство та громадськість міста.

Ректор академії Олег Шинкарук підкреслив, що вшанування цієї дати є знаковим для всього світового суспільства. Він зазначив, що за підрахунками істориків, у цій війні Україна понесла надзвичайні втрати. Матеріальні збитки становили 285 мільярдів тогочасних коштів. Внаслідок бойових дій цілком чи частково було зруйновано понад 700 міст та містечок, 28 тисяч сіл, близько 300 тисяч господарств.

У цьому найкривавішому глобальному конфлікті ХХ століття в ході бойових дій та у військовому полоні, через окупаційний терор та голод у тилу, примусову евакуацію та переселення до Росії та Німеччини Україна втратила понад 8 мільйонів своїх синів та дочок.

Зазнавши в роки Другої світової війни величезних людських і матеріальних втрат, Україна зробила неоціненний внесок у перемогу над фашистською Німеччиною і її союзниками.

Ці герої до останнього свого подиху не здавались, боролись і вигнали з України нацистських окупантів. І сьогодні українці знову боронять своє право на вільне життя.

Ми схиляємо голови перед тими, хто поліг в жорстоких боях у часи Другої світової війни, перед пам’яттю новітніх героїв, які віддали своє життя під час Революції Гідності та на сході України, обороняючи її від російського агресора.

До пам’ятників поклали квіти. Багато хто згадав своїх рідних і близьких, які боролися та захищали рідну землю, хто віддав життя заради майбутнього прийдешніх поколінь.

«З народної пам’яті ніколи не зітреться безсмертний подвиг солдатів, партизанів-підпільників, героїв тилу, а також відвага й мужність воїнів-визволителів, які завоювали для наступних поколінь мир і свободу. Ми низько вклоняємось ветеранам війни та кладемо квіти до могил воїнів-визволителів, безмежно дякуючи за їхній подвиг в ім’я людства. Героїчний шлях українського народу – це невичерпне джерело нашої сили духу та віри в щасливе майбутнє держави, наша спільна відповідальність перед нащадками за збереження і зміцнення вільної та єдиної України», – зазначив Олег Шинкарук.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси