У Житомирі прикордонники доєднались до патріотично-виховного проєкту «Прапор Гідності та Честі»

НАЗАД
02 лютого 2024 17:10

До проведення заходу долучились також і прикордонники 9 загону імені Січових Стрільців разом із капеланом військової частини Отцем Андрієм.

Днями в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича для учнів освітніх закладів та молоді міста був організований та проведений інформаційний захід в рамках патріотично-виховного проєкту «Прапор Гідності та Честі». До проведення заходу долучились також і прикордонники 9 загону імені Січових Стрільців разом із капеланом військової частини Отцем Андрієм.

Основна мета заходу – забезпечити належне патріотичне виховання молоді обласного центру. Виховання громадянина-патріота України, утвердження любові до Батьківщини, духовності, моральності, шанобливого ставлення до національних надбань українського народу, наслідування найкращих прикладів мужності та звитяги борців за свободу та незалежність України, як з історичного минулого, так і захисників, які сьогодні відстоюють суверенітет та територіальну цілісність держави.

Сам проєкт передбачає передачу школам Державних прапорів, які підписані захисниками України, під час перебування в зоні активних бойових дій, з побажаннями для дітей, щоб мотивувати їх добре вчитися. І саме такі прапори «Гідності та Честі», мають переходити у навчальному закладі від класу до класу, який переміг в змаганні за кращими показниками в навчанні та патріотичних заходах, як нагорода за кожен семестр. Прапори стали почесною відзнакою та стимулом для класних колективів шкіл за їхню високу активність у волонтерській діяльності, в соціальних акціях, у навчанні.

Під час заходу прикордонники розповіли присутнім про діяльність прикордонного загону та приклади мужності проявлені військовослужбовцями військової частини, що наразі боронять суверенітет та територіальну цілісність України на сході нашої Держави.

Також під час заходу капелан провів молитву за загиблими захисниками та запевнив, у своїй промові, про необхідність розуміння молодим поколінням, що таке патріотизм та любов до своєї Батьківщини.

На завершення організатори проєкту висловили впевненість у його подальшому розвитку та розширенні. Адже саме такі заходи національно-патріотичного виховання дають змогу молоді рости свідомими громадянами своєї Держави – суверенної, незалежної, демократичної, соціальної та правової України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси