У Відні завершився перший модуль навчального курсу з безпеки та управління кордонами

НАЗАД
01 вересня 2016 16:59

Днями з австрійського міста Відень повернулися представники Державної прикордонної служби України, які брали участь у завершальному етапі першого модулю розширеного, інтерактивного, дистанційного Міжнародного навчального курсу з безпеки та управління корд

Днями з австрійського міста Відень повернулися представники Державної прикордонної служби України, які брали участь у завершальному етапі першого модулю розширеного, інтерактивного, дистанційного Міжнародного навчального курсу з безпеки та управління кордонами для вищого керівництва під назвою «Сучасні виклики безпеки та управління кордонами».

Двотижневий інтенсивний курс навчань, що розпочався в середині серпня проходив на базі Академії Міністерства фінансів Австрії, а окремі заняття були організовані в Секретаріаті ОБСЄ та в Міжнародному аеропорту Відня.

Перший модуль став логічним продовженням вступних лекцій, що проводилися в період з 6 по 9 червня 2016 року в м. Душанбе, Таджикистан, та першої фази двомісячного електронного дистанційного навчання за програмою Коледжу ОБСЄ з управління кордонами.

Річний курс навчання є унікальним та був розроблений і спільно опрацьований Прикордонним коледжем ОБСЄ для керівного складу (BMSC) та Женевським центром демократичного контролю над Збройними силами (DCAF), за всеохоплюючої підтримки Секретаріату ОБСЄ.

Під час занять представники середньої та керівної ланок прикордонних, митних та міграційних відомств Австралії, Боснії та Герцеговини, Грузії, Литви, Республіки Молдова, Республіки Польща, Португалії, Таджикистану, Тунісу і України вивчили та проаналізували найважливіші аспекти обстановки у сфері прикордонної безпеки, види загроз, принципи та стандарти Концепції ОБСЄ в сфері безпеки кордонів та прикордонного режиму, методи врегулювання конфліктних ситуацій, а також обговорили динаміку розвитку світових подій, що впливають на прикордонну безпеку на глобальному та регіональному рівнях.

Навчання проводились за різноманітними темами, зокрема з питань міграційної кризи в Європі, торгівлі людьми, фінансування та наслідків торгівлі наркотиками, захисту прав біженців, боротьби з корупцією, протидії кібертерроризму, протидії екстремізму та насильству, підходу ОБСЄ до вирішення, недопущення конфліктів та постконфліктного врегулювання, а також основних елементів забезпечення прикордонної безпеки, інтегрованого управління кордонами та співробітництва.

Керівниками занять виступили провідні міжнародні експерти із Секретаріату ОБСЄ, Управління ООН з питань наркотиків та злочинності, Центру ОБСЄ з питань попередження конфліктів, УВКБ ООН, Женевського центру демократичного контролю над Збройними силами тощо.

Варто зазначити,  що серед інструкторів курсу був викладач Національної академії Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького.

По завершенню першого модулю було проведено підсумковий тест, за результатами якого представники Держприкордонслужби були відмічені серед кращих учасників.

 У листопаді 2016 року планується чергова навчальна сесія після успішного проходження другої фази дистанційного навчання.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси