У Таджикистані завершився другий модуль навчального курсу ОБСЄ з безпеки та управління кордонами «Керівництво, управління та лідерство»

НАЗАД
30 листопада 2016 15:07

В період з 20 по 30 листопада 2016 року представники Державної прикордонної служби України взяли участь у завершальному етапі другого модулю розширеного, інтерактивного, дистанційного Міжнародного навчального курсу з безпеки та управління кордонами для ви

В період з 20 по 30 листопада 2016 року представники Державної прикордонної служби України взяли участь у завершальному етапі другого модулю розширеного, інтерактивного, дистанційного Міжнародного навчального курсу з безпеки та управління кордонами для вищого керівництва під назвою «Сучасні виклики безпеки та управління кордонами».

Десятиденний інтенсивний курс навчань другого модулю «Керівництво, управління та лідерство» проходив на базі Коледжу ОБСЄ з управління кордонами в м. Душанбе, Таджикистан.

Другий модуль став логічним продовженням вступних лекцій, першого модуля навчання та першої фази тримісячного електронного дистанційного навчання за програмою Коледжу ОБСЄ з управління кордонами.

Під час занять представники середньої та керівної ланок прикордонних, митних та міграційних відомств Австралії, Боснії та Герцеговини, Грузії, Литви, Республіки Молдова, Республіки Польща, Португалії, Таджикистану, Тунісу і України вивчили основні аспекти та принципи процесу стратегічного планування, самостійно працювали над етапами розробки стратегії розвитку прикордонного відомства держави, вивчили основи проектного менеджменту, опрацювали проекті пропозиції, розробили та захистили проект у сфері прикордонного менеджменту, а також підвищили рівень професійного майстерства у сфері управління ризиками та лідерства.

По завершенню другого модулю проведено підсумковий тест, за результатами якого представники Держприкордонслужби були відмічені серед кращих учасників.

Цікавим є те, що до кінця поточного року учасники навчання оберуть теми курсових робіт, захист яких заплановано на червень 2017 року. Передбачається, що результати проектів можна буде імплементувати на практиці у сфері забезпечення безпеки кордонів 57 держав-членів ОБСЄ та 11 партнерів по співробітництву.

Зазначимо, що річний курс навчання є унікальною програмою, розробленою і спільно опрацьованою Прикордонним коледжем ОБСЄ для керівного складу (BMSC) та Женевським центром демократичного контролю над Збройними силами (DCAF), за всеохоплюючої підтримки Секретаріату ОБСЄ.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси