У столиці тривають урочистості з нагоди відзначення Дня захисника України

НАЗАД
14 жовтня 2017 10:41

Сьогодні, 14 жовтня, в День Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисника України.

Сьогодні, 14 жовтня, в День Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисника України. Державне свято, офіційно встановлене у 2014 році відповідним Указом Президента, не лише свято звитяги українського козацтва, але й день пам’яті та пошани всіх, хто століттями боровся за незалежність України.

Зранку на Софіївській площі столиці за участю Президента Петра Порошенка відбулася церемонія складання урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

Учасники заходу вшанували пам'ять загиблих захисників України хвилиною мовчання.

«Коли я дивлюся в очі наших воїнів – на фронті, на параді, на полігоні, на «Іграх нескорених», - відчуваю, як ми щодня стаємо сильнішими. Ці люди зробили Україну незламною та гордою. Їхній досвід та бойовий дух викликають вдячність співвітчизників, захоплення союзників і страх у ворогів», – наголосив Президент України Петро Порошенко.

У церемонії також взяв участь Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал.

Зауважимо, що заходи з відзначення Дня захисника України вже другий день поспіль тривають у всіх прикордонних підрозділах.

Зокрема, урочистості за участю керівного складу прикордонного відомства відбулися в Адміністрації Держприкордонслужби. Як зазначалося на зібранні, прикордонники продовжують виконувати завдання із забезпечення національної безпеки України в межах Донецької та Луганської областей в смузі безпеки. Також наголошувалося, що понад 16 тисяч прикордонників взяли участь в бойових діях на сході України. Нажаль, російська агресія забрала життя 69 охоронців кордону.

Окрім урочистостей в органах та підрозділах охорони державного кордону відбувалися уроки мужності зі школярами за участі Героїв та учасників АТО, зустрічі з ветеранами та вшанування загиблих побратимів.

Наймасштабнішим, у межах прикордонного відомства, стало проведення військово-патріотичного свята «Я – патріот України» на базі Окремої комендатури охорони і забезпечення Держприкордонслужби у Києві. Понад дві сотні школярів оглянули виставку техніки, взяли участь у змаганнях та отримали від прикордонників заохочення і нагороди.

До речі, нагороди та відзнаки сьогодні отримують і самі прикордонники. Загалом Держприкордонслужба відзначила 383 кращих представників відомства. Ще 9 охоронців державного кордону отримали відзнаки Верховної ради України, 6 – Кабінету міністрів України, та 15 – Міністерства оборони України. Троє прикордонників були удостоєні високих державних нагород.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси