У Сіднеї в Іграх Нескорених змагатиметься прикордонник Віктор Шинкарук

НАЗАД
02 червня 2018 11:30

15 українських воїнів, серед яких і прикордонник Віктор Шинкарук, представлятимуть Україну у жовтні цього року у Сіднеї під час Ігор Нескорених

15 українських воїнів, серед яких і прикордонник Віктор Шинкарук, представлятимуть Україну у жовтні цього року у Сіднеї під час  Ігор Нескорених. Нагадаємо, минулого року Віктор увійшов до резерву національної збірної Ігор Нескорених.

Загалом до числа учасників збірної, окрім Віктора Шинкарука, увійшли представники всіх українських оборонних інституцій:  Олександр Бєлобоков - ветеран ЗСУ, Олександр Гавриленко -Національна поліція України, Юрій Дмитренко -  Патрульна поліції України, Олександр Зозуляк - ветеран ЗСУ, Сергій Ільницький - Добровольче формування «Українська добровольча армія», Володимир Король - ветеран ЗСУ, Майя Москвич - ветеран НПУ, Богдан Оксентюк - Національна гвардія України,  Василь Омельченко -  Збройні Сили України, Андрій Усач - ветеран ЗСУ, Денис Фіщук - ветеран СБУ, Олександ Чалапчій - ветеран ЗСУ, Сергій Шимчук - ветеран ЗСУ та Євген Олексенко - МВС.

Збірну України визначали з числа переможців та призерів Національних Ігор Нескорених 2018, що пройшли в Києві 12 травня, а також учасників змагань, які виявились єдиними спортсменами в своїх категоріях. Всього у фінальну частину відбору до збірної потрапило 68 чоловік.

Рішення про включення учасника до збірної приймала відбіркова комісія в складі тренерів національної команди, представників ветеранської спільноти та організаторів. Окрім спортивного потенціалу кандидатів, комісія також оцінювала їхні психологічні якості — для цього з ними проводили особисті співбесіди, — а також зважала на висновки лікарів, враховуючи на високі тренувальні навантаження майбутньої команди. Ключовою кваліфікаційною умовою участі у збірній було набуття кандидатом травми, захворювання чи поранення під час або внаслідок виконання службових обов’язків в зоні бойових дій на території проведення АТО, в ході миротворчих операцій за участю України.

За два тижні, 14 червня, новообрана збірна вперше зустрінеться в повному складі під час перших тренувальних зборів в Києві. Протягом 18-денного табору учасники команди разом з тренерами та лікарями розроблять план подальшої підготовки до міжнародних змагань. Всього за час підготовки з червня до жовтня 2018 року українська збірна проведе три тренувальні табори, щоб підійти до змагань в найкращій формі.

На змаганнях в Сіднеї, які пройдуть 20-27 жовтня, Україна змагатиметься у шести спортивних дисциплінах: легка атлетика (біг, штовхання ядра, метання диску, стрибки в довжину), плавання (запливи на 50 і 100 м вільним стилем, брасом та на спині), веслування на тренажері (1-хвилинний спринт та 4-хвилинна витривалість), велоспорт на шосе, стрільба з луку, пауерліфтинг.
Цього року в спортивних змаганнях багато чого відбуватиметься вперше. Вперше українська збірна виступатиме в категоріях «біг на візках» та «ручний велосипед», в стрибках в довжину, метанні диску та прийме участь у естафеті у плаванні.

Бажаємо перемог учасникам збірної України в Іграх Нескорених!  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси