У Східному регіональному управлінні побувала радниця міністра внутрішніх справ України з ґендерних питань Вікторія Арнаутова

НАЗАД
14 листопада 2019 10:53

У Східному регіональному управління Держприкордонслужби України відбулась зустріч з радницею міністра внутрішніх справ України з ґендерних питань Вікторією Арнаутовою.

Під час зустрічі Вікторія Арнаутова обговорила з прикордонниками важливі питання ґендерної освіченості, розуміння важливості кроків у подоланні нерівностей між чоловіками і жінками, в тому числі й в оборонній та правоохоронній сферах.

Окрім стандартних питань щодо реалізації ґендерної політики в правоохоронних органах України, радниця міністра внутрішніх справ   розвінчувала міфи, притаманні держслужбовцям, ґендерні стереотипи та кліше, які нав’язувалися поколіннями та які заважають керівникам бути в повній мірі ефективними в повсякденній діяльності, а останнім часом активно використовуються й в гібридній війні РФ проти України. На противагу цьому, вона привела приклади міжнародного досвіду, де жінки на рівні з чоловіками здобули найвищі військові знання та стали Головнокомандувачами у своїх країнах.

Крім того, вона наголосила, що впровадження ґендерної рівності в правоохоронних структурах – це не лише зобов’язання України перед світовою спільнотою, а й перед українцями. Адже рівні вимоги як для чоловіків, так і для жінок дозволяють розвиватися кожному, а держава повинна надавати всі можливості для самореалізації.

У свою чергу начальник Східного регіонального управління Держприкордонслужби України полковник Валерій Вавринюк розповів про співвідношення відсоткової ролі чоловіків та жінок у підрозділах та органах охорони кордону.

Варто зазначити, що це не перша зустріч радниці міністра МВС з прикордонниками. Такі зустрічі проходили нещодавно і в інших регіональних управліннях Держприкордонслужби України, зокрема в Західному.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси