У селі Водяне Шполянського району Черкаської області урочисто відкрили пам’ятну дошку на честь прикордонника Віталія Кучерявого

НАЗАД
16 жовтня 2022 08:27

На початку березня під вмілим керівництвом начальника відділу прикордонної служби «Щастя» підполковника Віталія Вікторовича Кучерявого прикордонники день за днем успішно стримували просування ворога.

В одному з шалених боїв за участю підрозділу підполковника Кучерявого захисники України знищили бронетехніку противника та 4 вантажівки з боєприпасами. Тоді ворог зазнав чималих втрат в живій силі і відступив.

13 березня 2022 року, близько 6-ї години ранку, очолюваний Віталієм зведений загін черговий раз вступає в бій з піхотою противника. Цього разу ворог, не змігши прорвати оборону прикордонників, шаленіє та застосовує міномети й артилерію. Під пекельними обстрілами підполковник Кучерявий продовжує керувати підлеглими, нищить ворога та допомагає рятувати поранених, однак один з артилерійських снарядів розривається поряд. Віталій гине смертю Героя.

За здійснення особистих героїчних вчинків, відвагу і самовідданість, виявлені під час виконання завдань з охорони та оборони державного кордону, Указом Президента України підполковнику Кучерявому Віталію Вікторовичу присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси