У пункті пропуску «Рені» контрольні служби України та Молдови будуть працювати спільно

НАЗАД
16 травня 2024 17:45

Після реконструкції міжнародний автомобільний пункт пропуску «Рені» запрацював по-новому. Тепер спільний прикордонний та митний контроль між Україною та Молдовою буде проводитись на українському боці, що офіційно погодили українська та молдовська сторони. Раніше спільні пропускні операції на цьому напрямку здійснювалися і на молдовській території, і на українській.

Перевірити роботу оновленого пункту пропуску на кордоні з Молдовою прибули директор Департаменту охорони державного кордону Леонід Баран та заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

Загалом у пункті пропуску для вантажівок та автобусів передбачено окремі смуги руху, що зменшить час перетинання кордону пасажирами. Також очікується, що пропускна спроможність пункту пропуску «Рені» збільшиться щонайменше вдвічі.

Під час реконструкції було проведено ремонт трьох поверхів та фасаду адміністративної будівлі, оновлено санітарні приміщення на території пункту пропуску. Окрім цього, було замінене дорожнє покриття, оновлено та встановлено дорожні знаки та інформаційні покажчики. Ремонтні роботи проводились Службою відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області.  

Державна прикордонна служба України підвищує комфорт, безпеку та швидкість перетину кордону через впровадження інновацій, а також через міжнародну співпрацю.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси