У пункті пропуску прикордонники відмовилися від хабара у 10 тисяч рублів РФ, запропонованих таджиком

НАЗАД
01 лютого 2017 11:55

Державна прикордонна служба України продовжує вживати комплексних заходів, направлених на протидію корупції та викорінення злочинних проявів серед персоналу прикордонного відомства.

Державна прикордонна служба України продовжує вживати комплексних заходів, направлених на протидію корупції та викорінення злочинних проявів серед персоналу прикордонного відомства.

Учора у пункт пропуску «Бачівськ» на в’їзд в Україну рейсовим автобусом «Москва-Кишинів» як пасажир прибув громадянин Таджикистану. Під час проходження прикордонного контролю охоронці кордону виявили наявність в наданому паспортному документі двох підроблених відміток Держприкордонслужби України про перетинання державного кордону України. Під час з'ясування походження підроблених відміток іноземець, з метою «вирішення питання» безперешкодного перетину кордону, запропонував прикордоннику неправомірну винагороду у сумі 10 тисяч російських рублів,  на що отримав категоричну відмову.

В діях громадянина Таджикистану, за українським законодавством, містяться ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

 Охоронці кордону правопорушника передали співробітникам поліції для прийняття відповідного правового рішення.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси