У пункті пропуску «Корчова» проведено засідання українсько-польської Комісії з протидії правопорушенням в пунктах пропуску

НАЗАД
21 листопада 2019 15:39

Сторони обговорили ситуацію в українсько-польських пунктах пропуску, їх пропускну спроможність та можливості запровадження вирішень, які дозволять прискорити прикордонно-митне оформлення.

Засідання Комісії з питань запобігання та протидії правопорушенням під час перетинання українсько-польського державного кордону на виконання доручення Координаційної Ради з питань міжрегіонального співробітництва проведено в пункті пропуску «Корчова», що у Польщі.

До складу делегацій, які очолили заступник директора Департаменту – начальник управління організації прикордонного контролю Державної прикордонної служби України генерал-майор Юрій Лисюк та заступник директора Управління охорони кордону Головної Комендатури Прикордонної варти Республіки Польща полковник Анджей Фіялковський, увійшли представники прикордонних та митних відомств України і Польщі. 

Сторони обговорили ситуацію в українсько-польських пунктах пропуску, їх пропускну спроможність та можливості запровадження вирішень, які дозволять прискорити прикордонно-митне оформлення.

Окремо було проаналізовано випадки раптового збільшення руху, які можуть мати зв’язок з так званими «робочими змінами» та порядок взаємоінформування, вдосконалення порядку обміну інформацією між службами двох країн.

За результатами зустрічі Сторонами узгодили загальну позицію відомств, пов’язану з функціонуванням пунктів пропуску на українсько-польському кордоні з урахуванням попередніх протокольних рішень засідання Комісії.

Крім того, було прийнято рішення щодо удосконалення обміну інформацією про виявлення правопорушень прикордонного та митного законодавства. А також необхідності проведення заходів для запровадження пілотного проєкту Системи попереднього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій на українсько-польському кордоні з метою підтримання ритмічності його перетину, в тому числі і на пасажирському напрямку.

Також Сторонами узгоджено подальше проведення заходів для відкриття консультаційних пунктів прикордонних та митних служб України і Польщі на базі існуючих в пунктах пропуску «Краківець» та «Ягодин».

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси