У пунктах пропуску подорожани, аби уникнути самоізоляції, продовжують пропонувати прикордонникам хабарі

НАЗАД
26 березня 2021 10:24

Усі випадки пропонування хабарів задокументовано, до Нацполіції направлені повідомлення для внесення до ЄРДР відомостей за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 369 ККУ.

Через небажання виконувати вимоги постанови Кабінету Міністрів України щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 тільки упродовж доби 12 осіб намагалися підкупити співробітників Держприкордонслужби. Шестеро з яких перетинали кордон на Закарпатті. 

Незважаючи на складну ситуацію, що склалася через зростання кількості нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, деякі подорожуючі особи продовжують ігнорувати рекомендації щодо дотримання карантинних заходів, зокрема перебування на самоізоляції після повернення з-за кордону або ж проходження ПЛР-тестування.

Так, у пунктах пропуску «Дякове», «Вилок», «Солотвино», «Лужанка», «Рава-Руська» «Грушів», «Сеньківка» та «Могилів-Подільський» іноземці та українці пропонували прикордонникам неправомірні вигоди у леях, форинтах, гривнях та злотих.

Загалом від початку 2021 року більше як 330 осіб намагалися підкупити охоронців кордону.

Держприкордонслужба вкотре звертає увагу громадян, що пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди прикордоннику – це злочини, за який передбачена кримінальна відповідальність.

Також нагадуємо про вчасне та правильне оформлення документів для подорожі, аби не зіпсувати собі мандрівку.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси