У прикордонному вищі відбувся перший випуск офіцерів за натівськими L-курсами

НАЗАД
02 березня 2024 14:45

Державна прикордонна служба України реформується та переозброюється за стандартами ЄС та НАТО.

Зокрема в Національній академії ДПСУ значна увага приділяється формуванню лідерських якостей майбутніх захисників кордону.

Сьогодні підготовка компетентних офіцерів, здатних приймати ефективні рішення, проходить з врахуванням досвіду стримування російської агресії та відповідно до робочих навчальних програм, де безпосередньо реалізовані стандарти НАТО, а саме: 1 курс - курс L1A; 2, 3, 4 курси - курс L1B.

Цього року в Національній академії розпочато проведення курсів лідерства з офіцерами ДПСУ. І нещодавно в Академії відбувся перший випуск офіцерів, які закінчили навчання на командному курсі тактичного рівня L-1C.

Під час цього курсу прикордонники поетапно удосконалювали власну військову майстерність та мовну підготовку, з урахуванням європейських і євроатлантичних стандартів та принципів, сучасних поглядів на форми та способи застосування військ. Зокрема, окрім  аспектів прикордонної служби, прикордонного контролю, загальної тактики, морально-психологічного забезпечення військовослужбовці також опанували знання з основ застосування артилерії, військового процесу прийняття рішень (MDMP - Military decision making process), військового лідерства, підтримання живучості та мобільності військ.

Також протягом цього року в стінах Національної академії буде реалізовано командно-штабний курс L-2.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси