У прикордонному підрозділі відбулося освячення Храму Святого Великомученика Георгія (Юрія) Переможця

НАЗАД
26 листопада 2017 10:36

На території військового містечка Окремої комендатури охорони і забезпечення та 10 окремого загону оперативного реагування Державної прикордонної служби України, відбулось освячення Храму Святого Великомученика Георгія (Юрія) Переможця

На території військового містечка Окремої комендатури охорони і забезпечення та 10 окремого загону оперативного реагування Державної прикордонної служби України, відбулось освячення Храму Святого Великомученика Георгія (Юрія) Переможця.

У заходах взяли участь директор Департаменту організації повсякденної діяльності та соціально-гуманітарного забезпечення генерал-майор Сергій Сердюк, керівництво та персонал військових частин з родинами.

Ритуал освячення провів Архієпископ Вишгородський Агапіт – намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря. В процесі освячення брали участь 9 священників Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Генерал-майор Сергій Сердюк привітав особовий склад зі Святом освячення Храму та вказав, що запроваджений інститут військових священників (капеланів) виконує важливу роль у процесі духовно-патріотичного виховання військовослужбовців.

Архієпископ зауважив, що для нього честь освятити перший Храм у Київському гарнізоні, розташований на території прикордонної частини. А також подякував прикордонникам за їхню мужність і відданість у виконанні завдань.

Нагадаємо, що зведення Храму Святого Великомученика Георгія (Юрія) Переможця відбулося у 2015 році за ініціативи керівництва Держприкордонслужби та духовенства Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Храм відкритий цілодобово, аби кожен військовослужбовець міг зайти, побути на самоті з Богом та відчути його силу. Кожної неділі, а також у свята, там ведуться богослужіння.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси