У пам’ять про Героя: На Вінниччині відкрили меморіальну дошку полеглому прикордоннику

НАЗАД
31 травня 2024 13:15

Звістку про повномасштабне вторгнення чоловік отримав перебуваючи за кордоном.

На фасаді школи у селі Слобода-Шлишковецька Могилів-Подільської громади відкрили меморіальну дошку колишньому учню, воїну-прикордоннику Юрію Лисюку.

Вшанувати пам’ять прийшли рідні, друзі, побратими полеглого воїна, представники місцевої влади, учні та викладачі навчального закладу.

Не роздумуючи, прийняв рішення про повернення на Батьківщину, аби стати на захист країни від ворожої агресії. Його бойовий шлях розпочався з Чернігівщини, а згодом з побратимами мужньо нищили ворога на Донеччині.

 «Ми мусимо це припинити раз і назавжди. Я не хочу, щоб ворог прийшов у мій дім», - говорив Юрій батькові. Та, на жаль, він повернувся додому на щиті, віддавши найдорожче – своє життя у боротьбі за свободу Українського народу.

22 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання на позиціях у Донецькій області чоловік отримав тяжке поранення, не сумісне з життям. За місяць йому мало б виповнитись 44 роки.

Близькі та друзі Юрія згадують його як неймовірно добру, працьовиту та світлу людину, побратими – як щирого українця, справжнього патріота та мужнього воїна. Без синівської опіки та підтримки залишився батько.

Після зворушливих промов учасники заходу схилили голови перед світлою пам’яттю усіх, хто поклав своє життя за Україну, вшанувавши їх хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної дошки.

Пам’ять про Героїв завжди нетлінно житиме у наших серцях!

Герої не вмирають!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси