У Національній академії відбулось заключне засідання мандатної комісії по вступній кампанії 2016 року

НАЗАД
27 липня 2016 11:57

В Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, мандатна комісія розглянула кандидатів на навчання, які виявили бажання вступити до Академії, та затвердила списки рекомендованих до зарахування в вищий навчальний

В Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, мандатна комісія розглянула кандидатів на навчання, які виявили бажання вступити до Академії, та затвердила списки рекомендованих до зарахування в вищий навчальний прикордонний заклад.

Остаточні списки зарахованих абітурієнтів будуть оголошені 28 липня 2016 року.

Цьогорічна вступна кампанія – особлива. Адже абітурієнти мали право подавати до 15-ти заяв за п’ятьма спеціальностями в будь-які виші вказавши пріоритетність, а не лише в п’ять, як було минулого року. Безперечно, у рейтингу найпопулярніших військових закладів, одним з пріоритетних залишається єдиний в Україні вищий навчальний заклад Держприкордонслужби.

За словами Голови приймальної комісії генерал-майора Олега Шинкарука, незважаючи на складну ситуацію в Україні, кількість охочих отримати військову освіту та офіцерське звання саме в стінах Національної академії з кожним роком стрімко зростає.

Протягом тижня, бажаючі навчатися в академії, здавали іспити з загальноосвітніх предметів, проходили медичне обстеження, професійно-психологічний відбір, фахові випробування з фізичної підготовки.

На відкритому засіданні мандатна комісія оголосила списки вступників рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення. Списки формувалися відповідно до конкурсного балу вступника.

Загалом, рекомендовано до зарахування 290 осіб, за такими спеціальностями, як «Психологія», «Телекомунікації та радіотехніка», «Автомобільний транспорт», «Філологія», «Правоохоронна діяльність», «Право» та «Безпека державного кордону».

Членами приймальної комісії вищого навчального закладу Держприкордонслужби було відмічено, що цього року в прикордонні лави вступають більш відповідальні і вмотивовані абітурієнти, адже конкурс на вступ був досить високим, що дало можливість відібрати лише найкращих. Варто відмітити, що у цілому план набору кандидатів на навчання до вищого військового навчального закладу виконано на 100 відсотків.

Крім того варто відмітити, що в цьому році вперше в історії Академії було проведено набір за двома новими спеціальностями «Психологія», «Телекомунікації та радіотехніка», які користувалися великим попитом серед абітурієнтів.

Вже днями, найкращі вступники розпочнуть навчання в Академії. Спершу вони пройдуть курс початкової військово-професійної підготовки на базі Центру забезпечення навчального процесу вищого навчального закладу Держприкордонслужби, а з першого вересня опановуватимуть військовий фах.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси