У Національній академії пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція юридичного спрямування

НАЗАД
03 березня 2017 13:16

3 березня 2017 року на базі вищого навчального закладу Держприкордонслужби відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми кримінального права, процесу, криміналістики та оперативно-розшукової діяльності»

Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького протягом всієї історії свого існування не залишалась осторонь гострих наукових дискусій. Саме тому єдиний в Україні вищий військовий навчальний заклад є постійним організатором та співорганізатором Всеукраїнських і Міжнародних науково-практичних конференцій з широкого кола актуальних наукових питань для науковців, слухачів, курсантів та студентів.

3 березня 2017 року на базі вищого навчального закладу Держприкордонслужби відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми кримінального права, процесу, криміналістики та оперативно-розшукової діяльності», присвячена 25-й річниці з дня створення Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

Метою конференції стало обговорення актуальних проблем кримінального права, процесу, криміналістики та оперативно-розшукової діяльності, узагальнення наукового і практичного досвіду їх вирішення.

Президію конференції склали  директор Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка Володимира Сташиса НАПНУ   доктор юридичних наук, професор, академік  В`ячеслав Борисов, директор Департаменту оперативної діяльності Адміністрації Державної прикордонної служби України генерал-майор Петро Цигикал,  а також ректор Національної академії, доктор технічних наук, професор, заслужений працівник освіти України генерал-майор Олег Шинкарук.

На конференції також були присутні представники Адміністрації Президента України, Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки й оборони, Інституту законодавства Верховної Ради України, Інституту Служби зовнішньої розвідки України, Адміністрації Державної прикордонної служби України, провідних юридичних вищих навчальних закладів і наукових установ України.

Зокрема, на конференцію було подано 278 тез виступів від представників більш ніж 40 навчальних закладів та установ України.

Відкрив науковий захід ректор Національної академії генерал-майор Олег Шинкарук, який привітав гостей Всеукраїнського форуму з науковою подією та акцентував увагу на актуальності її проведення.

«Сьогодні розвиток Державної прикордонної служби України відбувається в рамках загальної реформи сектору безпеки і оборони України. Ми реформуємося як правоохоронне відомство, виконуючи завдання як охорони, так і оборони державного кордону.  Крім того, сьогодні приділяється значна увага оперативно-розшуковій діяльності, як одному з основних інструментів протидії таким негативним явищам на державному кордоні як контрабанда наркотичних засобів, незаконна міграція, торгівля людьми, тероризм тощо. Тому питання підготовки висококваліфікованих оперативних співробітників не може не зайняти гідного місця в освітньому процесі академії», – зазначив Олег Миколайович під час свого виступу перед колегами-науковцями.

Під час  конференції усі присутні хвилиною мовчання вшанувати пам'ять українських воїнів і мирних громадян України, які загинули у війні, котру розв'язав російський агресор.

У ході конференції була проведена робота за такими напрямами як: сучасні проблеми кримінального, кримінально-виконавчого права та кримінології, сучасні проблеми кримінального процесу, криміналістика та оперативно-розшукова діяльність: сучасний стан та перспективи розвитку.

Визначною подією на конференції стало підписання договору про співпрацю між Національною академією та Науково-дослідним інститутом вивчення проблем злочинності імені академіка В.В. Сташиса Національної академії правових наук України.

Конференція проходила у формі пленарного та секційних засідань, які пройшли на високому науковому та методичному рівні в дусі дискусій та з великим зацікавленням до піднятих питань.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси