У Національній академії ДПСУ представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста провели навчальний тренінг

НАЗАД
16 грудня 2022 15:57

Розглядалися питання міжнародного гуманітарного права, міжнародного права прав людини, стандартів правоохоронної діяльності та проблематики захисту цивільного населення.

В ході тренінгу учасники взяли участь у різнопланових заняттях, зокрема ознайомились з питаннями щодо діяльності організації, її офіційної символіки і мандату, щодо перспективи застосування сили у парадигмі правоохоронної діяльності та з тематикою міжнародного гуманітарного права. Також курсанти та викладачі переглянули відео «Я – український солдат», лейтмотивом якого є дотримання військовослужбовцями норм міжнародного гуманітарного права під час ведення бойових дій. Після занять представники делегації мали змогу ознайомитися з навчально-матеріальною базою академії, за результатом чого було досягнуто домовленостей щодо участі Комітету в облаштуванні спеціалізованої навчальної аудиторії для вивчення міжнародного гуманітарного права.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста – це приватна гуманітарна установа, яка була заснована Анрі Дюнаном в 1863 році в місті Женева, Швейцарія. Міжнародна спільнота надала комітету унікальні повноваження, які базуються на міжнародному гуманітарному праві Женевських конвенцій, для захисту жертв міжнародних і внутрішніх збройних конфліктів. Організація є частиною Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця разом з Міжнародною Федерацією і 186 національними товариствами. Також Комітет є єдиною установою, на яку покладено завдання стежити за дотриманням міжнародного гуманітарного права. Юридичний мандат Комітету зумовлений чотирма Женевськими конвенціями 1949 року, додатковими протоколами, а також власними статутами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси