У Національній академії Держприкордонслужби вшанували пам'ять Героїв Крут

НАЗАД
29 сiчня 2019 11:18

Сьогодні на стройовому плацу Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відбулися урочисті заходи приурочені Дню пам’яті Героїв Крут.

Захід розпочався з підняття Державного Прапора України та Прапора Державної прикордонної служби.

Право підняти стяг рідної Батьківщини було надано випускникам Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут майору Денису Зубику та курсанту Олегу Підкостельному.

Після виконання Гімну України, керівництво та персонал навчального закладу хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих під Крутами Героїв, а також полеглих за цілісність і свободу України воїнів.

«29 січня 1918 року сталася одна з найтрагічніших подій в історії нашої держави, яка назавжди закарбувалася в пам'яті поколінь українців. Воїни - курсанти і студенти, піднялися на нерівну битву з ворогом задля свободи, рідного дому, свого народу та задля України. Бій під Крутами – це біль, це втрати, але це не поразка. Затримавши ворога на чотири дні, бійці-крутяни дали змогу укласти Брест-Литовський мир, що означав міжнародне визнання української незалежності. Відважні патріоти, які захищали Україну під Крутами – справжні Герої! Пам'ять про юних бійців, які загинули під Крутами, буде вічною», - зазначив ректор академії генерал-майор Олег Шинкарук.

Також Олег Миколайович наголосив, що пам'ять про минулі події гартує наше сьогодення, адже як і 101 рік тому сучасні Герої на своїх плечах міцно тримають незалежність України, захищають свою Батьківщину від зухвалих зазіхань ворога.

Зазначимо, що в пам'ять про Героїв Крут для курсантів, студентів та слухачів Національної академії Держприкордонслужби України протягом тижня будуть проведені просвітницькі заходи.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси