У Національній академії Держприкордонслужби розпочались вступні випробовування

НАЗАД
11 липня 2016 16:45

Від сьогодні у Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького розпочались вступні випробування для абітурієнтів, які виявили бажання здобувати вищу освіту у вищому навчальному закладі Держприкордонслужби.

Від сьогодні у Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького розпочались вступні випробування для абітурієнтів, які виявили бажання здобувати вищу освіту у вищому навчальному закладі Держприкордонслужби.

Першими до вступних випробовувань приступили офіцери-прикордонники, які здобуватимуть вищу освіту за ступенем «магістр» та освітньо-кваліфікаційним рівнем «спеціаліст». Цьогоріч, для них вступні випробовування триватимуть з 11 по 25 липня за спеціальностями з безпеки державного кордону, військового управління, автомобільного транспорту, права та правоохоронної діяльності.

Далі проходитимуть вступні випробовування серед військовослужбовців-контрактників та цивільних абітурієнтів. Вже з 15 по 28 липня їх відбиратимуть для навчання за ступенем вищої освіти «бакалавр» за спеціальностями: безпека державного кордону, право, правоохоронна діяльність, філологія (англійська та німецька мови), психологія, автомобільний транспорт та телекомунікація.

 «На сьогодні, Національна академія є провідним вищим військовим навчальним закладом нашої держави, яка забезпечує елітну підготовку найбільш конкурентоздатних, освічених, мотивованих фахівців нової генерації, тому конкурс на вступ є досить високим. Наша головна мета – набрати на навчання до Академії лише найкращих та тих, хто дійсно достойний стати офіцерами Держприкордонслужби України», – зазначив голова приймальної комісії, ректор Академії генерал-майор Олег Шинкарук під час зустрічі з кандидатами на навчання.

Також він висловив переконання, що діяльність приймальної комісії буде здійснюватися на принципах законності, відкритості, прозорості та незалежності оцінювання кожного абітурієнта.

Попереду абітурієнтів чекає медичний огляд, оцінка рівня фізичної підготовки (фізична культура) та професійно-психологічне обстеження.

Вступні випробування триватимуть до 28 липня. По їх завершенні відібрані приймальною комісією абітурієнти одягнуть курсантські однострої та відбудуть на один з полігонів Національної академії для проходження первинної військової підготовки.

Останнім часом чимало абітурієнтів виявляють бажання опанувати і цивільні спеціальності в прикордонному навчальному закладі. Тож для кандидатів до вступу на очну та заочну форму навчання за кошти фізичних, юридичних осіб для здобуття ступеня вищої освіти бакалавр, магістр, освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліст вступні випробовування триватимуть з 11 липня до 11 серпня 2016 року включно.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси