У Національній академії Держприкордонслужби проходить розподіл офіцерів на посади

НАЗАД
13 травня 2017 08:17

У Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького розпочалися заходи з розподілу офіцерів на посади з метою визначення подальшого проходження ними військової служби. Сам 25-й випуск офіцерів-прикордонників відбудеть

У Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького розпочалися заходи з розподілу офіцерів на посади з метою визначення подальшого проходження ними військової служби. Сам 25-й випуск офіцерів-прикордонників відбудеться 27 травня цього року.

Розподіл офіцерів-прикордонників відбувається за участі першого заступника директора департаменту – начальника управління кадрового менеджменту Департаменту персоналу Миколи Маланчія, ректора Національної академії Олега Шинкарука, керівників кадрових підрозділів регіональних управлінь Держприкордонслужби, представників внутрішньої безпеки, ветеранських та громадських організацій.

Відмітимо, що цього року з прикордонного навчального закладу випускається близько 240 підготовлених офіцерів, у тому числі 26 жінок, за такими спеціальностями як охорона та захист державного кордону, правоохоронна діяльність, правознавство, автомобільний транспорт та філологія.

До розподілу робочою групою було вивчено склад випускників, проаналізовано проходження ними військової служби, враховано попередню спеціальність та досвід служби, враховано строки вислуги випускників у військовому званні, підготовлено перелік вакантних посад для молодих офіцерів, які отримують перше офіцерське звання «лейтенант».

Варто зазначити, що розподіл проводився за білетною системою, аби виключити будь-який вплив на сам процес. При цьому випускники не розподілялися в регіон, де вони вже служили, та до місця проживання батьків. Також розподіл здійснюється тільки в прикордонні загони та на окремі посади в регіональні управління. Крім того, офіцери освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр не розподіляються в зону антитерористичній операції.

Першочерговість у виборі місця служби буде надаватися офіцерам, які закінчують навчання з відзнакою (ця норма визначена Положенням про проходження військової служби), наявністю сімейних обставин, які можуть впливати на проходження військової служби в одній із місцевостей, та інше.

Такий відбір дає можливість уникнути впливу на процес розподілу. В результаті чого офіцери-випускники потрапили на посади в органи Держприкордонслужби без будь-якого протекційного впливу.

Підбиваючи підсумки заходу генерал-майор Микола Маланчій подякував ректору та персоналу академії за високий рівень організаційної підготовки офіцерів та їх розподіл.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси