У Міжнародний день боротьби з корупцією у пунктах пропуску 10 разів намагалися підкупити прикордонників

НАЗАД
10 грудня 2020 11:41

Основними мотивами пропонування коштів було перш за все бажання громадян уникнути карантину, перетнути кордон поза чергою чи без належних документів.

Сім разів прикордонники Львівського та Луцького загону документували пропозиції неправомірних коштів на кордоні з Польщею. Ще тричі громадяни намагалися «владнати» свої справи на кордоні з Молдовою, Румунією та у пункті пропуску для повітряного сполучення «Запоріжжя-авіа». При цьому подорожувальники, серед яких шестеро громадян України та четверо іноземців, «спокушали» охоронців кордону злотими, євро, гривнями, доларами і навіть молдовськими леями. Від усіх цих «пропозицій» прикордонники відмовилися та направили у Нацполіцію повідомлення про виявлення ознак злочинів за ст. 369 ККУ.

Загалом з початку року зафіксовано майже 570 відмов прикордонників від неправомірної вигоди. Усі ці правопорушення задокументовані та передані до поліції.

Державна прикордонна служба України не раз зверталася і продовжує звертатися до громадськості з проханням не намагатися втягувати прикордонників у протиправну діяльність. Адже, нагадуємо, пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі – це злочин, за який передбачена кримінальна відповідальність.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси