У місті Ізмаїл розпочався Всеукраїнський семінар-тренінг «Джура-Прикордонник»

НАЗАД
03 квiтня 2019 14:44

Заходи розпочались учора у місті Ізмаїл і будуть тривати протягом трьох днів. Вони спрямовані на підготовку громадських активістів, які залучатимуться до організації і проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»),

В ході семінару-тренінгу здійснюватиметься підготовка тренерів-вихователів та згуртування їх на засадах національних цінностей. Сама ж військово-патріотична гра пройде у третій декаді червня цього року на базі Ізмаїльського прикордонного загону та Навчального центру морської охорони, і може стати  наймасштабнішою за всю історію її існування.

Зазначимо, цей семінар організований Міністерством молоді та спорту України спільно з адміністрацією Державної прикордонної служби України.

Заходи розпочались з екскурсії по Навчальному центру морської охорони, де гостям показали навчальну базу морської альма-матер, та продовжились у Ізмаїльському палаці культури ім. Т.Г. Шевченка.

«Наш вишкіл – це не просто змагання, а отримання компетенцій молоді, зокрема набуття знань про Державну прикордонну службу України, про Україну, про один одного. Ми збираємо представників всіх районів та областей України, і тим самим єднаємось. Нам завжди казали, що ми різні, але в нас насправді багато спільного, ми один народ, ми українці», - у своєму виступі зазначив начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту Микола Ляхович.

«Коли ми розпочали військово-патріотичну гру «Джура-Прикордонник» спільно з Міністерством молоді та спорту України нами переслідувалось три мети: перша – виховання дітей справжніх патріотів своєї країни, друга – дати певну профорієнтацію молоді, а третя – це навченість  молодих людей захищати свою країну. Саме на цих аспектах й надалі будемо ґрунтувати нашу роботу. Ми плануємо зробити «Джуру-Прикордонник» системою, яка працює впродовж року на основі взаємодії між школами та підрозділами охорони державного кордону. Зокрема впродовж року офіцерами цих підрозділів будуть проводитись з учнями відповідні заняття та тренінги. У наступному році ми плануємо провести Всеукраїнський етап цих ігор у місті Хмельницький, ще на більш високому організаційному рівні», - у своєму виступі зазначив начальник відділу національно-патріотичного виховання Державної прикордонної служби полковник Юрій Шидлюх.

Після закінчення виступу представників міністерства та прикордонного відомства гостям було презентовано історію розвитку Морської охорони Державної прикордонної служби України.

За три дні учасники Всеукраїнського семінару-тренінгу мають відпрацювати детальну програму майбутнього вишколу, в якій будуть враховані логістика, місця проведення змагань. Також будуть призначенні керівники усіх рівнів – старшини, сотники, чатові тощо.    

Завтра учасники семінару планують побувати у відділі прикордонної служби «Болград», де охоронці кордону проведуть показові заняття з «Основ прикордонного слідознавства».

Нагадаємо, перша всеукраїнська «Джура-Прикордонник» пройшла в 2017 році в Оршанці Черкаської області на базі Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби. У ній взяли участь представники понад 70 прикордонних районів. Друга гра пройшла на базі Кінологічного навчального центру Держприкордонслужби у Львівській області (місто Великі Мости), в ній взяло участь близько 450 дітей.

Ця «Джура-Прикордонник-2019» стане третьою і наймасштабнішою з усіх проведених до цього ігор і буде проходити в містах Ізмаїл, Болград та у селі Приморське (Кілійського району). Усього очікується  понад 500 учасників з прикордонних районів. Усі діти, в переважній більшості, школярі старшої вікової групи (від 14 до 17 років).

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси