У Міністерстві внутрішніх справ нагородили понад 130 героїчних захисників України, з них 28 – прикордонників

НАЗАД
13 сiчня 2023 08:39

У Міністерстві внутрішніх справ нагороджено військовослужбовців, які захищають країну в Соледарі, Мар’їнці, Бахмуті, на Запоріжжі, Харківщині, Херсонщині.

Вони проявили особисту мужність та відвагу при виконанні військового та службового обов’язку в умовах, пов’язаних з ризиком для життя під час заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації.  

Серед відзначених державними нагородами - 28 прикордонників, 8 з яких нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня, ще 20 охоронцям кордону вручено медалі «За військову службу Україні», «За бездоганну службу» ІІІ ступеня та «Захиснику Вітчизни».

Під час вручення державних нагород очільник МВС наголосив, що кожен із присутніх потом і кров’ю виборював і продовжує виборювати незалежність України. 

Міністр МВС зазначив: «Зараз із нами люди, завдяки яким ми сьогодні, вчора і завтра маємо можливість сказати: «Слава Україні! Героям Слава!». Це – люди, якими пишаюсь я особисто, їх родини і, переконаний, все наше суспільство. Ті вчинки, які ви робити сьогодні і будете робити завтра, дають нам нашу незалежність, виточують її як із каменю  скульптуру, як точиться дух українства, який ми відстоюємо щодня, щохвилини в Соледарі, Мар’їнці, Бахмуті, на Запоріжжі, Харківщині, Херсонщині тощо. Ваші історії і подвиги про те, як відбивали ворожі атаки, знищували за день 80 ворогів, зупиняли рух ворожої техніки на блокпостах, евакуйовували поранених бійців і інші надихаючі вчинки. Проте ми маємо пам’ятати тих, хто не дожив до сьогоднішнього дня». 

Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув, пожертвувавши найціннішим – своїм життям, заради незалежності України.

Також міністр МВС подякував від себе особисто, від Президента України Володимира Зеленського, від Уряду за ратний труд, внесок у незалежність України. «Саме завдяки тому, що ви опинилися там, де ви були, в нас є незалежна Українська держава. Саме завдяки тому, де ви будете завтра, в нас буде незалежна Українська держава. Інших варіантів у нас немає. І хоча головні бої ще попереду, головне – Перемога, нас вже очікує. Ми обов’язково це зробимо і зможемо відсвяткувати та подякувати один одному, що змогли вберегти нашу неньку-державу», - підкреслив очільник МВС.

Очільник МВС подякував усім нагородженим за їхній внесок у захист незалежності країни та за збережені життя, за прийняття правильних рішень і за єдність. 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси