У Львові відбулося погашення марки «Герої України – прикордонники»

НАЗАД
22 червня 2023 17:00

На її зображенні увіковічнені вісім захисників кордону, учасники українсько-російської війни 2014-2023 років, які посмертно отримали найвищі державні нагороди України.

Ідея створення та реалізації даного проєкту належить представникам громадських організацій з міста Рава-Руська «Громада в дії» та «Український кордон». До створення марки долучилися представники Західного регіонального управління Держприкордонслужби, Львівської дирекції АТ «Укрпошта», громадські діячі, представники Львівської ОВА. Художнє оформлення портретів воїнів здійснив заслужений художник України Володимир Стасенко.

«За 9 років війни найвищого звання – Герой України – удостоєні одинадцять прикордонників. На жаль вісім Героїв України загинули. Сподіваюся, що наша ініціатива з виготовлення пам’ятних марок буде підтримана іншими правоохоронними органами», - зазначив Олексій Гавель, перший заступник начальника Західного регіонального управління – начальник штабу.

«Це найменше, чим ми можемо вшанувати полеглих Героїв. Їхній подвиг неоціненний. Ми в боргу перед ними і їхніми родинами», - зауважив керівник громадської організації «Громада в дії» Олександр Матвійчук.

На захід з погашення марки, що відбувся сьогодні у Львові за участі представників громадських організацій, прикордонників і представників місцевої влади, були запрошені родини загиблих Героїв – Ігоря Дашка та Романа Гаха.

«Дякую вам за те, що пам’ятаєте про подвиг мого батька заради України. І дякую своєму татові, що можу бути тут. Вірю, що Україна буде вільною і незалежною», - сказала Марія, донька Ігоря Дашка.

Перший наклад марок буде переданий родинам загиблих Героїв.

Ціна марки становитиме близько однієї тисячі гривень. Різниця коштів між собівартістю виготовлення марок та коштів, отриманих з їх продажу, буде спрямована на закупівлю дронів та інших потреб прикордонників на фронті.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси