У Львові пройшли всеукраїнські змагання «Ігри Нескорених»

НАЗАД
01 травня 2023 12:10

У змаганнях взяли участь 223 військових та ветеранів, які зазнали травм внаслідок бойових дій, з 24 областей України, серед яких і 16 прикордонників.

Змагання пройшли цими вихідними у Львові. За результатами цих змагань буде сформована збірна команда, яка представить Україну у VI міжнародних спортивних змаганнях «Invictus Games-2023», що пройдуть у м. Дюссельдорф (Німеччина) у вересні цього року.

«Бійці, чия воля сильніша за тіло – це про всіх учасників Ігор Нескорених. З того моменту, як ви прийняли рішення змагатися на Іграх Нескорених, всі ви стали переможцями. Ви перемогли свій біль і вирішили відновитися. Пишаюся, що спільнота зростає і ви долучаєтесь до змагань. Але, на жаль, є ті нескорені, які вже ніколи не зможуть виступати. За роки війни Україна втратила 10 членів команди нескорених», – зазначила на церемонії відкриття «Ігор Нескорених» Юлія Лапутіна, міністерка у справах ветеранів України.

Впродовж двох змагальних днів учасники мали змогу спробувати свої сили у 9 видах спорту.

І хоча в цих змаганнях головне не медалі, прикордонникам, зокрема вдалося посісти призові місця у плаванні, бігу, жимі лежачи, штовханні ядра та у веслуванні на тренажері.

Так, представники Національної академії Держприкордонслужби отримали наступні результати:

Віктор Шинкарук – 1 місце на дистанції 50 м. брас, 2-і місця на дистанції 50 м. і 100 м. вільним стилем, 50 м. на спині та 3 місце з веслування на тренажері на 4 хв.

Віталій Омельченко – 2 місце з веслування на тренажері на 4 хв.

Юрій Юрчак – 6 місце у стрільбі з лука.

Валентин Бондаренко – 6 місце з веслування на тренажері на 4 хв., 7 місце з веслування на 1 хв.

Сергій Дудар – 5 місце з бігу на 400 м.

Ярослав Костян – 6 місце з веслування на тренажері на 1 хв., 6 місце з бігу на 400 м.

 

Олександр Ходос, представник Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України ім. генерал-майора І. Момота, отримав наступні результати – з бігу на 1500 м – 7 хв. 34 с.; з веслування на тренажері на 1 хв. – 299 м.; з веслування на тренажері на 4 хв. – 1003 м.

 

Результати представників 105 прикордонного загону імені князя Володимира Великого (м. Чернігів):

Сергій Наглій здобув 1 місце у плаванні на дистанції 50 м. вільним стилем, 50 м. на спині та 5 місце з веслування на тренажері на 4 хв.

Владислав Шатіло здобув 1 місце з жиму лежачи у ваговій категорії до 77 кг та 7 місце у веслуванні на тренажері на 4 хв.

 

А Павло Піковець, з Львівського прикордонного загону, на змаганнях з легкої атлетики здобув 1 місце на дистанції 400 м.,  2 місце на дистанції 100 м. та 7 місце на дистанції 1500 м.

 

Тарас Копил, з Чопського прикордонного загону, зайняв 2 місце з жиму лежачи, а також 11 місце з веслування на тренажері на 1 хв.

 

Ветеран Держприкордонслужби Рустам Росул  зайняв перше місце у штовханні ядра, а також брав участь у стрільбі з лука.

 

Також у змаганнях брали участь прикордонники Регіонального управління Морської охорони:

Володимир Вдовенко – плавання (вільний стиль100 м );

Сергій Дорош – плавання (вільний стиль 50 м).

Максим Ковальов – настільний теніс (одиночні змагання);

Геннадій Сухачов з 5 прикордонний загону (м. Суми) зайняв 15 місце з бігу на 1500 м. в категорії IT7.

Зазначимо, що головна мета цих змагань – реабілітація спортом. Адже кожен з військовослужбовців, які беруть участь у змаганнях, вже здобув найголовнішу перемогу – перемогу над собою та довів, що його дух та воля сильніші за тіло!

Нагадаємо, що завдяки всебічній підтримці Трастового Фонду НАТО з медичної реабілітації минулого року національні делегації взяли участь у  міжнародних спортивних змаганнях “Ігри Нескорених 2022”, що відбулися у квітні в місті Гаага, Нідерланди, та “Ігри Воїнів 2022”, які проходили в серпні і місті Орландо, США.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси