У Луцьку відкрили меморіальну дошку загиблому прикордоннику Сергію Гулюку

НАЗАД
11 жовтня 2016 15:59

Протягом двох років війна забрала життя багатьох захисників України, серед яких – і прикордонник з Луцька Сергій Гулюк. А сьогодні за ініціативи Луцької міської ради та Луцького прикордонного загону на будинку, де мешкав загиблий, відкрили меморіальну дош

Протягом двох років війна забрала життя багатьох захисників України, серед яких – і прикордонник з Луцька Сергій Гулюк. А сьогодні за ініціативи Луцької міської ради та Луцького прикордонного загону на будинку, де мешкав загиблий, відкрили меморіальну дошку.

Біля гуртожитку на вулиці Коновальця, м. Луцьк, зібралися товариші загиблого по службі, дружина та син, керівництво прикордонного загону та міської ради.

Побратими, які разом із Сергієм обороняли того дня кордон України, відкрили меморіальну дошку побратиму. Освятив її настоятель Свято-Юріївської церкви отець Миколай.

Усі вони згадували Сергія Гулюка, який поліг під час мінометного обстрілу пункту пропуску «Василівка» 31 липня 2014 року. Сиротами залишилися троє неповнолітніх дітей.

Дружина ж Сергія Гулюка Юлія розповіла, що незадовго до загибелі чоловік подзвонив до неї, втішений тим, що живим вибрався з оточення. «Телефонував, казав, що вони вийшли з російсько-українського кордону, що їм сказали: «Це ваше друге життя». Через півгодини там все стало чорне – почали так бомбити, що й  землі не було видно. Він дуже радів, що вижив, бо вони могли не вийти: з одного боку Росія, з іншого – сепаратисти, ні туди, ні сюди. Казав, що скоро подзвонить. А вже в обід мені сказали, що він загинув», - пригадує жінка.

Офіцер-прикордонник Павло Гаврилюк був із Сергієм до останнього його подиху: «Ми передислокувалися в прикордонний пост Василівка – це також Донецька область, - згадує Павло, - де тієї ж ночі близько 3-ї години противник здійснив обстріл нашої позиції, наших будівель. В одній із них ми тоді перебували. Унаслідок обстрілу будівля була зруйнована і бетонні конструкції, перекриття стелі впали безпосередньо на нас, що і спричинило загибель Сергія».

 

Довідково:

Молодший сержант Сергій Гулюк народився 7 вересня 1981 року.

31 липня 2014 року під час мінометного обстрілу пункту пропуску «Василівка» Донецького прикордонного загону, де дислокувався його підрозділ, внаслідок руйнування приміщення посту, Сергій Гулюк отримав травми, несумісні з життям. Похований у селі Завизів Рівненської області. 

У Сергія залишилися батьки, дружина, троє малих дітей.

За особисту мужність і героїзм Президент України нагородив Сергія Гулюка орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси