У Луцьку прикордонники долучилися до Всеукраїнського забігу в пам'ять про загиблих військових

НАЗАД
31 серпня 2024 12:27

В обласному центрі Волині сьогодні відбувся традиційний легкоатлетичний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Цьогоріч, як і у попередні роки, до спортивного заходу долучилися й прикордонники. За словами організаторів, участь у забігу взяли понад пів тисячі учасників, серед яких п'ятнадцять охоронців кордону, а також рідні загиблих прикордонників.

На центральному майдані Луцька присутні схилили голови, згадавши полеглих Героїв, а священнослужителі відслужили панахиду за загиблими захисниками. Усі разом виконали Гімн України. Опісля пробігли 2-кілометрову дистанцію.

Військовослужбовиця прикордонного загону Юлія сьогодні бігла в пам'ять про свого чоловіка-прикордонника Сергія Гулюка. Наприкінці  липня минули 10-ті роковини з дня його загибелі. Захисник віддав життя у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, поблизу населеного пункту Василівка на Донеччині.

«Сергій один із перших поїхав боронити нашу Батьківщину на східні рубежі. На їх варті залишився назавжди. Разом з колегами я щороку долучаюся до цього заходу, адже свого часу так, як і  мій чоловік, зробила вибір захищати Україну та її кордони. Шлях батьків обрав і наш син Дмитро, який нині навчається у військовому виші. Таким чином я вшановую подвиг чоловіка, мужність у протистоянні ворогу. Зараз ми повинні боротися за нашу Батьківщину і берегти пам'ять про усіх тих, хто віддав за неї найдорожче – своє життя», – каже Юлія.

Взяти участь у забігу вирішив і Микола. Сьогодні він біг у пам'ять про свого друга, захисника Олександра Гончара. З його слів, таким чином кожен з нас може долучитися до вшанування бійців, які поклали душу й тіло за нашу свободу, та об'єднатися заради вільного майбутнього нашої країни!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси