(ВІДЕО) У Києві відбувся випуск прикордонників, що пройшли підготовку за програмою підрозділу спеціального призначення «BORTAC»

НАЗАД
07 жовтня 2016 12:13

7 жовтня в Києві на базі Мобільного прикордонного загону, що в Бортничах відбувся випуск військовослужбовців, які пройшли курс підготовки за програмою підрозділу спеціального призначення «BORTAC» Прикордонного патруля Сполучених Штатів Америки.

7 жовтня в Києві на базі Мобільного прикордонного загону, що в Бортничах відбувся випуск військовослужбовців, які пройшли курс підготовки за програмою підрозділу спеціального призначення «BORTAC» Прикордонного патруля Сполучених Штатів Америки.

Участь у заході взяли Перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк, керівник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Крістофер Сміт, представники взаємодіючих структур та міжнародних інституцій.

Навчання проводилось за підтримки Посольства США в Україні та тривало більше двох місяців. Самі ж заняття для українських прикордонників  проводили безпосередньо інструктори спецпідрозділу «BORTAC». Головний акцент робився на відпрацюванні практичних навичок в конкретних критичних ситуаціях та максимально наближених до умов, з якими прикордонники мобільних підрозділів можуть стикатися на кордоні та під час несення служби. Значна увага також приділялася проведенню практичних занять з вогневої підготовки та тактики ведення бою.

Загалом успішно завершили навчання майже 80 прикордонників та було підготовлено 10 інструкторів, які в подальшому навчатимуть особовий склад мобільних підрозділів Держприкордонслужби.

Перший заступник Голови Держприкордонслужби генерал-лейтенант Василь Серватюк привітав прикордонників, які пройшли навчання та зазначив, що дана підготовка вкрай необхідна в умовах сьогодення.

«Спільними зусиллями, за допомоги та підтримки американських партнерів,  ми створюємо сучасні спеціальні підрозділи – структури, що будуть відповідати вимогам сьогодення стояти на сторожі кордонів нашої держави і стануть одним із найдієвіших інструментів в реалізації завдань, що стоять перед службою» – зазначив він.

«Під час навчання тривала плідна співпраця з Державною прикордонною службою України. У ході якої вдалося підготовити висококваліфікованих спеціалістів із числа українських прикордонників», – наголосив керівник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Крістофер Сміт.

 Під час урочистої церемонії перший заступник Держприкордонслужби разом з керівником відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні вручили випускникам сертифікати про проходження курсу, шеврони мобільних підрозділів, а також відомчі відзнаки.

Зі свого боку прикордонники в знак подяки за підготовку прикордонних спецпризначенців вручили делегатам з Посольства США в Україні та інструкторам підрозділу «BORTAC» пам’ятні знаки Мобільного прикордонного загону Держприкордонслужби України. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси