У Києві відбувся Науково-просвітницький форум «Кордон мужності та героїзму»

НАЗАД
07 грудня 2023 16:05

Герої-прикордонники з перших днів повномасштабного вторгнення рф на територію України боронили державний кордон від ворога.

Для збереження національної пам’яті про Захисників та Захисниць України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, представники Національної академії Держприкордонслужби України провели в місті Київ низку заходів в рамках науково-практичного форуму «Кордон мужності та героїзму».

Делегація прикордонного вишу організувала тематичні зустрічі з громадськістю у Національному музеї історії України у Другій світовій війні, Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна та Національній академії внутрішніх справ.

Під час заходів Форуму прикордонники презентували книжкову серію «Шлях до перемоги», що включає артбук «Кордон незламності: війна через об’єктив» та літопис «Кордон мужності та героїзму», а також часопис «Наука під час війни». Окрім знайомства з науково-просвітницькими виданнями Національної академії, учасники Форуму мали змогу з перших вуст почути приклади героїчного подвигу прикордонників у російсько-українській війні. Особистими історіями бойового досвіду з учасниками Форуму поділились помічник ректора Національної академії – начальник групи з питань запобігання та виявлення корупції полковник Ігор Кучер та інспектор прикордонної служби ОКПП «Київ» сержант Євген Любарець.

У Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна була також проведена профорієнтаційна робота з ліцеїстами: їм розповіли про перспективи навчання в прикордонній академії, ознайомили з умовами вступу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси