У Києві, в просторі «Вільна», відкрилась фотовиставка «Неймовірна»

НАЗАД
21 вересня 2023 12:01

18 вересня, у Києві відбулось відкриття фотовиставки «Неймовірна» у просторі «Вільна» на лівому березі. Фотопроєкт розповідає про прикордонниць ОКПП «Київ».

Фотопроєкт «Неймовірна» – це історії жінок сьогодні, тих які створюють нову історію України. На фотоілюстраціях 10 різних прикордонниць з різними долями. Це жінки, які на момент повномасштабного вторгнення проходили службу на Київщині в столичних аеропортах і здійснювали прикордонний контроль, ті, хто проходив службу в Маріуполі і момент повномасштабного вторгнення застали у цьому місті. Це жінки, які проходили службу в зоні АТО чи ООС ще з 2014 року. Жінки, які мали можливість звільнитись, але лишились вірними присязі, своєму народові і зараз продовжують виконувати завдання з охорони й оборони нашої країни.

ОКПП «Київ» – один з органів охорони кордону, де гендерну рівність можна чітко простежити. До початку повномасштабного вторгнення в ОКПП «Київ» проходили службу 48 % жінок-прикордонниць. Зараз вони продовжують нести службу на рівні з чоловіками.

Під час відкриття виставки  українські письменниці творчого об'єднання «Неспілка» продекламували свої поетичні твори, на написання яких їх надихнули історії прикордонниць-героїнь.

Виставка у просторі «Вільна» по вул. Райдужна 6 триватиме до 24 вересня і далі подорожуватиме іншими містами України.

Загалом виставка буде представлена у 29 просторах «Вільна» по всій Україні. Наразі фотопроєкт вже реалізований у більше 10 просторах.

Фотопроєкт «Неймовірна» реалізований за ініціативи Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» та за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення, ГО «Інноваційні соціальні рішення».

Фото жінок-прикордонниць Оксани Шевченко.  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси