(ВІДЕО) У Києві стартував форум «Безпечна громада»

НАЗАД
04 листопада 2021 13:18

Безпека громади починається там, де злагоджено та в унісон працюють всі державні установи, - сказав під час виступу на Форумі Президент України Володимир Зеленський.

 «Кожен мешканець громади має право на захист життя, здоров’я, захист від пожеж та стихійних лих, а також на якісні адміністративні послуги. Безпека громади починається там, де вулиці освітлені та без ям на дорогах, де люди не бояться звернутися до поліцейського за допомогою. Там, де захист жінки, дитини, літньої людини від домашнього насильства – це не лише справа поліції, але й усього суспільства. Там, де є можливість, за допомогою гелікоптера, надати екстрену медичну допомогу в будь-якому куточку нашої країни. Ці прості, на перший погляд, речі ми маємо забезпечити спільними зусиллями – місцева та центральна влада», - сказав Володимир Зеленський.  

Виступаючи на Форумі міністр внутрішніх справ Денис Монастирський зауважив, що реформа децентралізації ставить нові виклики перед роботою сектору безпеки.

«Неможливо проводити децентралізацію силових підрозділів, але має бути проведена децентралізація послуг, які має отримувати кожен громадянин. Цю мету не можливо провести без комунікації. Якщо поліцейський в районі, місті, дворі буде знати про потреби жителів, його будуть сприймати, йому будуть довіряти, і ми досягнемо своєї мети», - зазначив він. 

Денис Монастирський наголосив, що невід’ємною темою лишається політика безбар’єрності. 

«Задля безперешкодного доступу для всіх груп населення ми вже почали та успішно реалізуємо проєкти з адаптації цифрових сервісів, інфраструктурних об’єктів та споруд органів системи МВС, щоб ними могли користуватися особи з особливими потребами», - сказав він. 

Очільник правоохоронного відомства звернувся до представників громад і закликав взяти кращі практики та кращий досвід для подальшої роботи: «Головне для нас, це комунікація між центральною владою та територіальними громадами. По завершенню форуму будуть створені комунікаційні чати, де будуть присутні голови ОТГ, керівники поліції та ДСНС на місцях. Я переконаний, що це буде ефективний механізм зворотного зв’язку, який раніше був відсутній». 

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов подякував МВС за увагу до питань безпеки у громадах: «Здобутки реформи децентралізації – наші спільні досягнення. Безпека лишається ключовим запитом нашого суспільства». 

Зауважимо, що під час Форуму ведеться пряма трансляція, яку можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/channel/UC7ThkuaEYwKIoKWWBKN3Hmw

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси