У Києві розпочалась XV Всеукраїнська конференція військових капеланів Української Греко-Католицької Церкви

НАЗАД
08 грудня 2021 15:57

8 грудня в столиці України розпочалась XV Всеукраїнська конференція військових капеланів Української Греко-Католицької Церкви.

За традицією, захід розпочався з Божественної літургії у Патріаршому Соборі Воскресіння Христового, яку очолив керівник Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ єпископ Михаїл (Колтун). У своїй проповіді єпископ наголосив, що «Воїна, який захищає Україну, молитовно захищає військовий капелан».

 «У цей складний період військовий капелан є обличчям Матері-Церкви у війську. Своєю вірою, він захищає всіх захисників України, весь український народ, нашу незалежну державу», - звернувся з Патріаршим словом Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав до військових капеланів після закінчення літургії.

Згодом військових капеланів привітали представники Міністерства Оборони України, Державної прикордонної служби України, Національної Гвардії України та релігійних організацій, що мають представництва в збройних формуваннях України.

Конференція триватиме 3 дні та має на меті роз’яснення суті  капеланської діяльності у збройних формуваннях України в умовах збройної агресії Росії проти України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси