У Ізмаїлі 35 моряків-прикордонників строкової служби присягнули на вірність українському народу

НАЗАД
12 травня 2018 13:11

В Ізмаїльському навчально-тренувальному загоні Морської охорони 35 військовослужбовців склали Військову присягу. Вперше за багаторічну історію морської прикордонної «альма-матер» військовий ритуал відбувся у самому місті Ізмаїл, на площі Перемоги.

Сьогодні в Ізмаїльському навчально-тренувальному загоні Морської охорони 35 військовослужбовців склали Військову присягу.

У заході взяли участь керівництво Департаменту особового складу Адміністрації Держприкордонслужби України, Південного регіонального управління, Ізмаїльського навчально-тренувального загону та Ізмаїльського прикордонного загону, керівництво району та міста, ветерани-прикордонники та духовенство. На свято також були запрошені батьки та близькі родичі курсантів, які приїхали з різних областей України.

Вперше за багаторічну історію морської прикордонної «альма-матер» військовий ритуал відбувся у самому місті Ізмаїл, на площі Перемоги. Це дало можливість жителям та гостям міста долучитись до військового дійства.

Одним із перших моряків-прикордонників привітав командир навчально-тренувального загону морської охорони капітан 1 рангу Ілля Куценко. Зокрема він наголосив на важливості дотримання Військової присяги у житті кожного військовослужбовця та побажав своїм підлеглим усього найкращого.

«Сьогодні нове покоління моряків-прикордонників приймає Військову присягу на вірність українському народові. За покликом та велінням серця вони вибрали найшановнішу в народі професію – захищати кордон України. Впевнений, що ви будете мужньо переносити всі життєві випробування, будете взірцем виконання конституційного обов’язку та з гордістю нестимете високе звання моряка-прикордонника Державної прикордонної служби України», - сказав Ілля Куценко.

Крім того, у ході заходів кращих військовослужбовців Ізмаїльських прикордонного та навчально-тренувального загонів заохочено державними відзнаками та відомчими нагородами, а 3 з них отримали первинні офіцерські звання.

Також на площі міста було розгорнуто виставку техніки та озброєння. Окрім, вже уподобаної багатьма ізмаїльчанами, прикордонної автомобільної техніки, в цей раз додатково було представлено катер морської охорони. Поряд із виставкою працювала польова кухня, де кожен зміг скуштувати справжню солдатську кашу та випити компот із сухофруктів.  

По завершенню урочистостей родичі та близькі курсантів мали змогу побачити умови побуту та навчання у Ізмаїльському навчально-тренувальному загоні Морської охорони.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси