У хвилину мовчання згадуємо прикордонника Миколу Рощина, який загинув, боронячи Україну

НАЗАД
06 серпня 2023 09:00

У місті Березань рідні, близькі та побратими проводжають в останню путь штаб-сержанта Рощина Миколу Миколайовича.

Народився Микола 29 грудня 1990 року в селі Волошинівка Баришівського району Київської області. Зростав і пізнавав світ у звичайній сім’ї.

Після закінчення школи молодий юнак приймає рішення вступити до Березанського професійного аграрного ліцею, по закінченню якого здобуває професію електромонтера з ремонту і обслуговування. Паралельно вчиться водійській справі та отримує посвідчення водія.

У 2009 році, після закінчення ліцею, Микола працює у товаристві з обмеженою відповідальністю «Аерон».

У 2016 році юнак приймає рішення пов’язати свій подальший життєвий шлях з військовою службою і укладає контракт з Державною прикордонною службою України, де проходить службу в підрозділах забезпечення.

У 2022 році, після повномасштабного вторгнення московитів, Микола Рощин вступає до лав 10 мобільного прикордонного загону.

Пройшовши додаткову підготовку та маючи велике бажання очистити українські землі від кремлівської нечесті, у червні 2023 року, Микола вибуває на передову у складі зведеного прикордонного загону Держприкордонслужби.

6 липня 2023 року бійці зведеного прикордонного загону отримали бойове завдання на штурм ворожих позиції. Штаб-сержант Рощин був у складі однієї з штурмових груп. За час окупації загарбники значно закріпились на даному плацдармі і провели щільне мінування. Щоб вступити в стрілецький бій і досягнути ворожого укріпрайону, штурмовим групам необхідно було подолати понад 2000 метрів мінних загороджень. Після артилерійської підготовки та дорозвідки з повітря розпочався штурм. За 100 метрів до ворожих позицій розпочався стрілецький бій, що супроводжувався мінометно-артилерійським обстрілом. Подавивши частину вогневих засобів ворога, перша група почала стрімкий рух до опорного пункту загарбників. Раптом з ворожого окопу пролунав вибух, внаслідок чого троє бійців отримали важкі поранення та потребували термінової евакуації. Микола отримав завдання прикривати групу евакуації. Евакуація проводилася під час стрілецького бою, а весь маршрут перебував під масованим артилерійсько-мінометним обстрілом.

Штаб-сержант Микола Рощин виконав завдання, що дало змогу провести евакуацію, але, на жаль, ціною власного життя. Того дня прикордонники з підрозділами Міністерства оборони України прорвали лінію оборони загарбників, що дало змогу подальшого просування Сил оборони, але Микола вийшов з цього бою на щиті.

Схиляємо голови у скорботі за нашим Побратимом і за всіма Захисниками, що полягли за Україну.

Вічна пам'ять всім воїнам-захисникам Батьківщини!

ВІРОЮ І ПРАВДОЮ!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси