У хвилину мовчання згадуємо Героя – майстер-сержанта Русинського Вадима Вадимовича

НАЗАД
04 червня 2023 09:00

04 червня 2022 року, під час виконання бойового завдання на Донеччині у складі Сил оборони України, героїчно загинув майстер-сержант Русинський Вадим Вадимович.

Боєць підрозділу спеціального призначення ДОЗОР Держприкордослужби майстер-сержант Вадим Русинський народився 11 листопада 1995 року в селі Телешівка Рокитнянського району Київської області.

У 2012 році закінчив загально-освітню школу в рідному селі Телешівка. Ще з шкільних років Вадим полюбив спорт і вів здоровий спосіб життя, а крос-фіт став певним стилем життя юнака.

У липні 2014 року, на початку агресії російської федерації, маючи глибокі патріотичні переконання, Вадим призвався до лав Державної прикордонної служби, де проходив службу в ОКПП «Київ» у групі силової підтримки.

У 2018 році, дізнавшись про можливість проходити службу в підрозділі спеціального призначення «ДОЗОР» в місті Житомир, Вадим одразу подав свою кандидатуру на курс відбору, який успішно пройшов і одним із перших був призначений на посаду у новоствореному підрозділі. За час служби брав участь у численних спеціальних операціях по боротьбі зі злочинами у сфері охорони кордону.

У 2021 році, по закінченню контракту, Вадим Русинський приймає рішення звільнитися з військової служби. Маючи романтичну натуру та жагу розпочати новий етап свого життя, починає навчання та наймається до приватної охоронної компанії, що займалась супроводом морських торговельних суден.

24 лютого 2022 року Вадим вже був у першому морському рейсі, але почувши, що московити пішли повномасштабною війною на Батьківщину, одразу написав заяву на розірвання контракту і зійшов у першому ж порту Єгипту. На момент повернення в Україну підрозділ Вадима вже брав участь у боях під Києвом, але це не завадило йому приєднатись до побратимів.

В кінці травня, після успішної контр-наступальної операції на Київщині та Чернігівщині, підрозділ отримує нові бойові завдання та вибуває на Донечиину, де приєднується до Сил оборони.

04 червня 2022 року загарбники розпочали наступальну операцію на місто Святогірськ Донецької області. Сили оборони щосили стримували значно переважаючі ворожі навали. Бої йшли і на околицях, і в центральній частині населеного пункту. Ворожі штурми супроводжувались масованими артилерійськими, танковими та мінометними обстрілами, знищуючи все живе. Того дня бійці виконали завдання і зупинили просування московитів, але ціною життів воїнів, серед яких героїчно загинув і майстер-сержант Вадим Русинський. Один із ворожих снаряд влучив поблизу прикордонників і Вадим отримав численні осколкові поранення, не сумісні з життям.

28 липня 2022 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, відповідно до Указу Президента України Вадим Русинський нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Сьогодні і щодня ми пам’ятаємо. Схиляємо голови у скорботі за нашими Побратимами та за всіма Захисниками і Захисницями, що полягли за Батьківщину. Завдяки їхнім подвигам Україна встояла тоді, а наше військо має змогу виборювати незалежність сьогодні.

Слава Україні!

Героям слава!

ВІРОЮ І ПРАВДОЮ!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси