У хвилину мовчання вшановуємо Віталія Терещенка – вірного Сина Українського народу

НАЗАД
22 травня 2024 09:00

Народився Віталій 01.03.1989 в місті Глухів Сумської області.

У 2007 році, після закінчення школи, молодий юнак розпочав свій службовий шлях строковиком у лавах Чопського прикордонного загону.

У 2008 році, відчувши своє покликання – служити Батьківщині, Віталій вирішив продовжити службу та підписав контракт. Проходив службу у відділі «Юнаківка» Сумського прикордонного загону.

Охорону кордону Віталій поєднував із заняттям спортом і у 2012 році закінчив Глухівський національний педагогічний університет імені О.Довженка за профілем «Вчитель фізичної культури та валеології. Керівник спортивних секцій, організатор туристичної роботи».

У 2020 році отримав перший бойовий досвід у відділі прикордонної служби «Щастя» Луганського прикордонного загону. Після року служби в зоні ООС прикордонник повернувся на Сумщину, де його чекали дружина та донечка.

24 лютого 2022 року майстер-сержант Віталій Терещенко зустрів на кордоні зі зброєю в руках. За час повномасштабного ворожого вторгнення брав участь у битвах на різних ділянках фронту. Між ротаціями постійно готувався та покращував свої навички, опираючись на свій досвід.

22 травня 2023 року Віталій з побратимами ніс бойову службу під час чергової ротації на лінії зіткнення з московитами. У той день прикордонники дали загарбникам гідний бій, але один із ворожих снарядів влучив біля позиції штаб-сержанта Терещенка. Воїн-прикордонник отримав численні осколкові поранення, на жаль, несумісні з життям.

Загарбники обірвали ще одне життя, зробивши вдовою дружину Карину та залишивши донечку Марію без обіймів татуся.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, відповідно до Указу Президента України, Віталій Терещенко нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, посмертно.

Схиляємо голови у скорботі за нашим Побратимом і за всіма Захисниками, що полягли за Україну.

Вічна пам'ять всім воїнам-захисникам Батьківщини!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси