У хвилину мовчання вшановуємо вірного сина Українського народу відважного прикордонника Олександра Левченка

НАЗАД
27 травня 2024 09:00

27 травня 2022 року, в ході контр-наступальних дій на Харківщині, бійці зведеного прикордонного загону ДОЗОР отримали наказ на штурм ворожих позицій в районі населеного пункту Дементіївка, обабіч автошляху Харків-білгород.

Ціль – відкинути загарбників від обласного центру. Воїни чітко усвідомлювали важливість завдання і діяли як єдиний кулак.

«Того дня щільність бою зі стрілецької зброї була такою, що бійці не чули один одного за кілька метрів. Над головами літали артилерійські та мінометні снаряди, а знизу – кулі. Прямий візуальний та вогневий контакт з ворогом», - пригадує боєць на псевдо Майкл.

Загін виконав завдання і відкинув сили загарбників до автодороги «Харків-білгород», але, на жаль, Небесний «ДОЗОР» поповнився одним Захисником України. Під час бою від ворожої кулі героїчно загинув майстер-сержант Олександр Левченко.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, відповідно до Указу Президента України, майстер-сержант Олександр Левченко нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Сьогодні і щодня ми пам’ятаємо Побратимів, які в боях за Україну віддали найдорожче – своє життя.

Спочивай, Брате!

ВІРОЮ І ПРАВДОЮ!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси