У хвилину мовчання вшановуємо Олександра Очеретнюка - вірного Сина Українського народу

НАЗАД
20 квiтня 2023 08:57

15 березня 2023 року, під час виконання бойового завдання зведеного прикордонного загону, що входить до складу Сил оборони України, героїчно загинув полковник Очеретнюк Олександр Володимирович.

Свій бойовий шлях Олександр розпочав ще у 2014 році, коли загарбники напали на Україну. Тоді прикордонник отримав перший бойовий досвід і зарекомендував себе як грамотний та виважений бойовий офіцер.

У 2017 році в Державній прикордонній службі розпочався добір у підрозділи спеціального призначення ДОЗОР. Олександр не вагаючись подав свою кандидатуру та успішно пройшов жорсткий відбір. За результатами конкурсу, офіцер очолив відділ прикордонної служби ДОЗОР з місцем дислокації Житомир. З 2018 року полковник Очеретнюк керував підрозділом, нерідко особисто очолював мобільні групи та ризикував життям під час виконання спеціальних операцій.

24 лютого 2022 року, з початком повномасштабного вторгнення московитів, прикордонні підрозділи переформатувалися з правоохоронних в бойові. Досвідченому офіцеру-прикордоннику, як і іншим правоохоронцям, знову довелося виконувати бойові завдання, але вже в умовах повномасштабної війни. Олександр керував підрозділом у боях за Київ, на Донецькому та Запорізькому напрямках.

Того дня, з метою недопущення просування ворожих військ на Запорізькому напрямку, бойова група, яку очолював полковник Очеретнюк, отримала завдання на штурм позицій загарбників. Олександр особисто очолив одну з бойових мобільних груп, яка вступила в запеклий бій з ворогом. Окрім стрілецького бою противник, ризикуючи втратити позиції, застосував велику кількість протитанкових керованих ракет. Один з ворожих снарядів влучив у перший бронетранспортер, в якому був Олександр. Бойова група, яку очолював полковник Очеретнюк, виконала бойове завдання. Але, на жаль, Олександр вийшов з цього бою на щиті. Офіцер отримав численні поранення, несумісні з життям, та загинув на місці.

У прикордонника залишилися дружина та син.

Наказом Голови Державної прикордонної служби України від 20 березня 2023 року, за героїзм та мужність, проявлені під час виконання завдань із забезпечення захисту суверенітету та територіальної цілісності України, Олександру Очеретнюку присвоєно посмертно чергове військове звання «полковник».

Схиляємо голови у скорботі за нашим побратимом-Героєм і за всіма нашими захисниками, хто поліг за Україну.

І будемо боротися до кінця, аби окупанти відповіли за кожен крок свого нікчемного життя та злочин, скоєний в Україні!

За бажання, допомогти сім’ї полеглого Воїна можна за реквізитами:

Приват Банк: 4149499169016944

Дружина - Очеретнюк Світлана Григорівна.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси