У Хмельницькому прикордонники підбили підсумки роботи дільничних та розглянули перспективи залучення громадських формувань

НАЗАД
28 листопада 2019 17:16

27-28 листопада на базі Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького управлінням організації прикордонної служби проведено навчально-методичний збір.

Збір проводився зі старшими офіцерами з організації діяльності дільничних інспекторів прикордонної служби та громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону.

Під час заходу підбито підсумки роботи дільничних інспекторів. Зокрема зазначалося, що протягом 2019 року вдалось забезпечити контроль за обстановкою на державному кордоні та належне реагування на її зміни.  Відмічалося, що за результатами діяльності дільничних інспекторів прикордонної служби за цей період найбільш вагомих внесків в забезпечення безпеки державного кордону досягли дільничні інспектори Мостиського, Могилів-Подільського, Бердянського, Сумського та Донецького прикордонних загонів.

За три квартали поточного року за участі діяльності дільничних інспекторів прикордонної служби затримано близько 2 тисяч порушників прикордонного режиму, майже чверть тисячі порушників державного кордону. Також виявлено більше 200 браконьєрів та майже півсотні незаконних мігрантів.

Окремо під час збору розглядалося питання залучення до охорони державного кордону громадських формувань. Керівництво управління організації прикордонної служби Адміністрації Держприкордонслужби наголосило на необхідності активізувати цю роботу. Присутнім було донесено аспекти дотримання процедури погодження установчих документів громадських формувань, проведення правової та спеціальної підготовки з новими членами громадських формувань, залучення їх до охорони державного кордону тощо.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси