У Головному експертно-криміналістичному центрі Держприкордонслужби завершено проведення у 2018 році курсів підвищення кваліфікації

НАЗАД
16 жовтня 2018 11:12

На минулому тижні інструктори Головного експертно-криміналістичного центру успішно завершили у 2018р. проведення курсів підвищення кваліфікації з питань захисту документів та виявлення в них підробок, для інспекторів підрозділів охорони державного кордону

У сучасних умовах євроінтеграції України одним із напрямів подальшого розвитку Держприкордонслужби є імплементація європейських стандартів у прикордонний контроль, зокрема впровадження сучасної трирівневої системи перевірки документів, яка узгоджується з діючими стандартами країн – учасниць ЄС. Базовою складовою такої системи є підготовка персоналу.

Так, протягом поточного року Головним експертно-криміналістичним центром, на базі Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби імені генерал-майора Ігоря Момота, організовувалися та проводилися курси підвищення кваліфікації з питань захисту документів та виявлення в них підробок, за окремою навчальною програмою. Тематику програми складено з урахуванням кваліфікаційних вимог, що пред’являються до спеціалістів з поглибленої перевірки документів.

До навчань залучався інспекторський склад, який безпосередньо здійснює перевірку документів у пунктах пропуску через державний кордон.

Загалом пройшли підготовку та здобули кваліфікацію спеціалістів з поглибленої перевірки документів понад 70 інспекторів прикордонної служби Ізмаїльського, Луганського, Одеського Сумського, Харківського прикордонних загонів та Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ». Після успішного складання заліків, вони отримали відповідні свідоцтва.

У перспективі такі фахівці зможуть займати посади у підрозділах з поглибленої перевірки документів у пунктах попуску через державний кордон.

Підводячи підсумки, варто наголосити, що курси підвищення кваліфікації, стають сучасною платформою для професійної підготовки інспекторського складу, яка відповідає кращім європейським практикам, забезпечує надійне функціонування трирівневої системи перевірки документів, сприяють підвищенню фахового рівня особового складу, та створюють необхідні умови для ефективної протидії на державному кордоні проявам транскордонної злочинності, пов’язаним із використанням фальсифікованих паспортних та інших документів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси