У Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби вшанували пам'ять загиблих прикордонників

НАЗАД
11 липня 2018 16:58

Сьогодні, 11 липня, в роковини трагічного дня, в Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота в знак вшанування пам’яті прикордонників, які віддали своє життя за волю та незалежність

Минуло чотири роки з того трагічного моменту. 11 липня 2014 року близько 4 ранку в с. Зеленопілля Луганській області, неподалік пункту пропуску «Довжанський», під час обстрілу з установок «Град» позицій українських військових полягли генерал-майор Ігор Момот, сержант Олег Глущак, солдати Дмитро Сирбу та Вільгельм Штолцель.

Цього ж дня загинув солдат Павло Лазаренко. Він отримав осколкове поранення поблизу с. Зеленопілля Луганської області та разом з іншими пораненими був евакуйований з поля бою, але колона з пораненими, потрапила у засідку та була розбита.

12 липня 2014 року поблизу села Маринівка на Донеччині загинув підполковник Ігор Петрів та прапорщик Павло Дияк. В той день транспорт супроводу поранених, в якому перебували військовослужбовці, підірвався на міні. 

Під час заходів в Головному центрі присутні вшанували полеглих воїнів хвилиною мовчання. У пам'ять про тих, хто пожертвував своїм життям, до пам’ятника прикордонникам всіх поколінь та до погруддя Ігоря Момота особовий склад поклав квіти.

Вічна пам’ять Героям!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси